www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Natuur, Vogelbos, Zelfbeheer

Journaal van week 13, 28 maart tot 3 april

Maandag

“Het leek wel vuurwerk”, zegt Annet. Ook Decia zat om 6 uur recht overeind in bed. Het moet gezegd, die Vogelbossers kunnen rillen. Niet van die kleine takjes maar een gehele boom ligt horizontaal op 4 meter hoogte.

IMG_7509geknakte boom

Een fraaie attractie. Velen komen op tweede Paasdag een kijkje nemen. Het is vooralsnog een raadsel waarom deze populier op deze wijze het loodje legt.  Ja, het waait fors maar Arjen en Lap constateren geen schade in de rest van het Vogel- en Windbos.

Dinsdag

Elly en Thom schoffelen en snoeien in de beginborder, bij de rozenboog en het afvalparkje. Start met het graafwerk bij de kwelsloot.

Marcel heeft er plezier in.

Marcel heeft er plezier in.

Marcel is de kraanmachist die die ons de contouren van het nieuwe profiel aan de noordkant van de sloot aan het einde van de dag laat zien.

WP_20160329_12_13_09_Prohalverwege dag 1

Velen zijn in verwarring als ze op het gecreëerde maanlandschap stuiten. De JJ’s (Joop en Johan) geven tekst en uitleg.

Woensdag

Euforie bij de Tillies als de plaatsing van de til in tweede instantie lukt.

DSC04558

Het vele denkwerk en de goede voorbereidingen en de slagkracht van WW verdienen zich terug.

DSC04557

Achteraf snap je niet waar de mannen zich zorgen over hebben gemaakt. Een voorbeeldige actie. Kraandag 2 bij de kwelsloot betekent voortgang aan de noordkant en de start in de zuidkant.

IMG_7525start zuidkant

Thimo en ik doen voorbereidende werkzaamheden bij de ijsvogelwand. De reacties van voorbijgangers zijn intens.

IMG_7544raamwerk ijsvogelwand

Donderdag

Marcel werkt op kraandag 3 aan de zuidkant van de kwelsloot. Hij produceert nog meer maanlandschap. Wij schrikken van de bergen klei die hij produceert. Moet dat allemaal afgevoerd worden? Thimo, Lap en Joop werken aan de verankering van de ijsvogelwand.

IMG_7560werken aan de ijsvogelwand

Vrijdag

Grondanker ijsvogelwand is gereed op het moment dat Marcel arriveert. Het is kraandag 4. De gehele oostzijde staat nu in het gewenste profiel.

IMG_7574beeld van boven

Thimo en Trees hebben de bessen in de boomgaard gesnoeid. Thimo schoont de gehele boomgaard. Nesten monteren is een pittige klus voor zwaluwen. Ook de Tillies ervaren  dat een nestje bouwen geen makkie is. De tillies hebben geen klei in hun snavel maar schroeven. Rob controleert gelijk de eerste broedsels.

DSC04765

Sonja en Kees vragen Marcel te proberen de fout van IMG_1795

Lap te corrigeren.

Zaterdag

Er wordt gewerkt in de Y&H border. Yvonne, Marlies en Henk werken hard om het kwaliteitsniveau van de grote border te overtreffen. “Wij zijn er nog niet helemaal”, zegt Yvonne na afloop. “Volgende week gaan wij hortensia’s planten.”

Zondag

De eerste rokjesdag van het jaar. Wat een mooi weer!! Maar eerst maken wij met z’n achten een ronde langs en over het kwelsloot werk.

DSC04871

Puntjes op de i voor de hoofdstructuur en filosoferen over de vervolgacties.  Ik ben nog niet begonnen met praten als Greet roept:”Daar zit ie!”
En ja hoor, aan de overkant zit een ijsvogel. Marion weet de vogel fraai vast te leggen.

ijsvogel 4870

Joop en met name Mini maken graag deel uit van de anti berenklauw brigade. Na de rondwandeling halen zij een schep op en starten met het uitsteken van de eerste exemplaren.

 Volgende week gaat Marcel de oostkant van de kwelsloot modelleren.
Op zaterdag is er de officiële opening van de til. Start om 14.00 uur. Zorreg dat je erbij bent. Na afloop geef ik een excursie, voor de liefhebbers, over en langs de nieuwe kwelsloot.

 

  1. Winnifred

    Woh…..! Top wijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén