www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur, Vogelbos, Volkstuinencomplex, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal van week10; 7-13 maart.

Maandag
Vannacht zijn er twee fietsen uit onze voortuin gestolen”, zegt een buurman tegen mij. “Ze stonden op slot”. Later hoor ik dat ook bij anderen twee fietsen zijn weggehaald. Je bent gewaarschuwd en wie weet heeft iemand iets gezien.
Het is prachtig weer en ik begin met het verwijderen van onkruid uit de moestuinhaag. Wij hebben nu een periode van stabiel droog weer voor de boeg. Tip is om nu te schoffelen. En de grond lekker te rullen. De nachtvorst zorgt er voor dat je dan niet zo een harde plaat krijgt en de worteltjes krijgen zuurstof. Net als voor ons is dat een levensbehoefte.
Dinsdag
Bram is vandaag jarig. Onze maaibaas wil daar niet zo veel ruchtbaarheid aan geven. Op gepaste wijze wekken wij de nu 70 jaar oude Bram met een aubade.

IMG_7420aubade

IMG_7425het is niet mijn broer
Lap schoont de ijsvogelwand. In de hoop dat er dit jaar een broed succes volgt. De nieuwe wanden in de kwelsloot zullen zeker niet op tijd beschikbaar zijn.
Voorlichting over de kwelsloot.

IMG_7447toelichting op de plannen

27 Krachtvelders en Wierdenaren nemen deel aan de informatie avond over de natuur ontwikkeling van de kwelsloot. De avond kent een positieve en verwachtingsvolle sfeer. Een ecologisch kunstwerk ligt in het verschiet. Realisatie van de plannen is nu afhankelijk van mogelijke co financiers . Als geheel of gedeeltelijke realisatie plaats gaat vinden dan zullen jullie nader geïnformeerd worden en zullen de mensen die zich willen inzetten voor het plan bij elkaar komen.
Woensdag
Bouw wethouder Tjeerd Herrema is samen met en Olaf en Klaas bij ons op bezoek.

IMG_7450herrema op no 51

In de huiskamer van Ton praten wij hem kort bij over de weg die wij bedacht hebben om tot uitvoering van de motie over de windbosflat te komen. Wij hebben het over de voortgang van de motie over de windbosflat. De wethouder vindt een gesprek tussen gemeente, Ymere en ons een prima initiatief en hoopt graag voor de zomervakantie van ons een positief resultaat te ontvangen.
Donderdag
WW heeft vannacht weinig geslapen. Hij lag maar te piekeren. Hoe kunnen wij die zware til piramide beter verankeren aan die paal? Honderden creatieve verbindingen passeerden als schaapjes over een hek. Smorgens klonk daar het bekende WW “eureka”. WW kon niet wachten om Thom, Bram en Rob te delen in het concept. “Ja , dat is het”. Een ieder haalde opgelucht adem. De boel wordt verkast naar de werkplaats van WW en de gehele dag wordt er gezaagd, geplakt en geschroefd.

CIMG1755

CIMG1757

Zo, dat slaapt vannacht vele malen lekkerder. Even verderop schuift kraanmachinist opa Jan het gat van de fundering dicht.
Lap heeft lente kriebels. Hij kruipt de jdb baan op en schont een groot deel van de jdb baan van onkruidjes.
Vrijdag
Een NL doet actie op het moestuin complex. De mannen en vrouwen van de VLA worden geholpen door vrijwilligers bij het planten van fruitbomen.
Zaterdag
De NL doet actie bij de moestuinen krijgt een vervolg. De vogelbossers volgen hun voorbeeld. Lap doet verslag; “ Het was weer een flinke opkomst op deze vogelbos werkochtend. Dick, Anita, Anneke W, Anneke S, Hans, Greet, Ruud, Trees, Hester, Johan en Martin voor de foto sessie en Elise voor het maken van de koffie ronde. Er is flink gesleept door een groepje in het bos om alle tonnetjes er uit te halen.

CIMG1767

Het ging af en aan met drie kruiwagens en neergelegd bij de ingang van het bos. Door het droge weer van de laatste dagen waren de paden gelukkig droog dus geen glijpartijen met de kruiwagen. Deze tonnetjes zijn door iedereen gratis mee te nemen. Anderen waren bezig om de stammen en enkele tonnetjes die nog aan de buitenrand van het bos lagen af te voeren met de tractor en aanhangwagen naar Greets vogelkijkhut in het windbos. Hierna hebben we nog twee zieke iepen omgezaagd en kleingemaakt en opgeruimd. Er liggen alleen nog vier gemerkte stammen in het bos die later worden opgehaald door een kunstenaar.Door alle werkzaamheden heen liep Dick rustig door het bos om alles te inventariseren aan bomen en struiken voor het beheerplan. Toen was de werktijd weer om, wat jammer nou. Tot de volgende keer.”
Lap schoont ook het laatste deel van de Jeu de Boules baan Lap; ‘. Meteen hierna kwamen de eersten al spelen op de baan.

CIMG1770

Even verderop in de boomgaard was Anneke Smit bezig met schoffelen.

CIMG1771

Kinderen speelden op de klimbomen en Simon aan het snoeien in zijn border.

CIMG1769

Het was er ook mooi weer voor.”

Zondag
Simon en ik hebben net als Lap het voorjaar in de kop. Ik schoffel bij de moestuinhaag en Simon werkt in de grote border.
Het NL doet weekend krijgt zijn besluit bij Greets vogel kijkhut in aanbouw. Greet heeft een forse club verzameld. Thimo, Johan, Trees, Regien, Joke, Marlies, Ruud en Paul. In drie uur tijd passeren vele kijkers die hun ogen uitkijken. Er zijn slepers, zagers,

IMG_7459zaagploeg

spitters

IMG_7457spitploeg

en paalindrukkers.

DSC04054trees drukt ze de grond in

Het moet gezegd. Trees drukt ze het liefst allemaal zelf de grond in. Johan doet een verwoede poging dat te verhinderen maar Trees is vandaag niet stuk te krijgen. Tussentijds een heerlijke picknick op Greets vogelvoederplek.

IMG_7461pauze hut bouwers

En na afloop een borrel bij de Ine. Wat een fijne middag!

  1. Josée van der Sluis

    Vorige maand is mijn fiets bij de bushalte meegenomen….. Dubbel op slot.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén