www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Planten, Volkstuinencomplex, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal ; week 42. 12-18 oktober.

Maandag
Het is erg fris in de ochtend. De HB’s hangen er troosteloos bij. Tijd voor een virus. Lap heeft last van het borstelvirus. “Wat is dat een fijn machientje, die nieuwe borstel machine’, zegt hij en trots laat hij een volledig versleten borstel zien.” Je doet twee keer zo veel in dezelfde tijd in vergelijking met de MUG”. Ik heb last van het maaivirus. En maai stukken op de open plekken en langs de bosrand plat. Ton heeft paaltjes virus. Wij gaan ze zelf beheren om het snelle sluipverkeer in de winter te voorkomen. Als er vorst op komst is halen wij zelf de paaltjes weg opdat de gladheid bestrijding wel zijn werk kan doen.
Dinsdag
Het is de sterfdag van Boelo, actief lid in de maaiploeg zo lang het nog kon. Hij is gestorven in zijn 68e levensjaar. Wij wensen Susan veel sterkte.
Lap ruimt onkruid op en zorgt voor nieuwe zakjes in de depodog bakken. Marjolein en Bram ruimen de gereedschap berging opnieuw in. Zij zijn tevreden over de volumewinst. De h.b. ‘s hebben nu weer een plek om te overwinteren.
Woensdag
Lap schoont de haag rond ede afvalcontainers en de perken nabij de Kornbrug. Ik maai weer een stuk bosrand uit.
Donderdag
Het is de laatste stagedag van Marjolein. Lap heeft een mooi e oorkonde gemaakt die bij Thom thuis wordt overhandigd door Thom,Hans,Bram en Willem. Met grote complimenten voor het praktische deel van de stage. Het verslag van de opdracht van school verdient nog nadere aandacht. Marjolein en Bram werken nog hard aan de moestuinhaag.
Vrijdag
Lap borstelt weer een stuk van de wijk en is nog steeds verrukt over de nieuwe machine . Ik begin met het aanharken van het gemaaide in de bosrand.
Zaterdag en Zondag.
Hebben jullie de oproep van Bert gelezen? Wie heeft er zin en tijd om op 31 okt tussen 17 en 19 uur iets ( liedje, verhaaltje, voordrachtje of een muziekje) te verzorgen voor de vele deelnemende kinderen uit de Wierden.
De HB’s zien er niet meer uit. Er is nog geen datum geprikt maar binnen 14 dagen zal het HB seizoen afgesloten worden door de bakken op te ruimen.
Ik plant bollen in het bos, spit en knip clematis en braam. En maai weer een stukje bosrand. Het is een bijzonder druilerig weekend

IMG_7014regendruppels

en tref weinig mensen buiten. Toch , als je goed kijkt dan zijn er mooie dingen te zien in het bos.

IMG_7013mispel

IMG_7012kardinaalsmuts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén