www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Natuur, Pipo-wagen, Planten, Zelfbeheer

EZH journaal. Week 24, 8-14 juni.

Maandag
Simon, Michael, Denzel, Sam en ik lopen een plantherkenning rondje. Bij de kwelsloot vinden wij een orchidee. “Wat een mooi plekje hier”, zegt Sam even verder op de plek waar niet gebouwd mag worden.

IMG_6388wat een heerlijke plek hier

Op de vlinderweide bloeien de orchideeën volop.

IMG_6389in volle bloei

Ad start met het maaien. Om 10.00 uur hebben wij een omvattende maaiploeg. Ad met de Kubota. Met twee bosmaaiers en de flyer gaan wij te keer langs de grachtoever. Bram geeft later les aan de 4 studenten op het grote veld.

IMG_6392maailes

En Willem gaat rond met een bladblazer, een geschenk van een kennis van hem. Om twee uur stoppen de stagiaires ermee en maken Bram en Willem de Kubota schoon. Lap gaat samen met Johanna vervolgens de rest van de middag onkruid verwijderen in de steigerborder. En Arjen is druk in de 1-5 border.

Dinsdag
Schoffelactiviteiten en watergeven bij de Windbosborder, de grote border op het veld en de boomgaard. Lap snoeit lage takken langs de gracht weg.

Woensdag
Ik ga snoeien (braam en brandnetel) en (bos)maaien in het Windbos. Met Jan en Frank maaien wij samen een pad uit achter het krachtveld. Frank zegt wel 5x  “wat mooi hè?”. Terwijl Jan verzucht; ”Hadden wij maar niet zo geprotesteerd, dan hadden wij ons nu niet in het zweet hoeven werken. Dan had hier bebouwing gestaan”.
Lap, ”Samen met Willem hebben wij de Pipowagen van en naar de Zandwierde gebracht op verzoek van Hassan om daar de bewoners te betrekken bij het buurtonderhoud. Na afloop hebben wij de deur van de Pipo gesteld dmv een scharnier te verdiepen zodat de deur makkelijker in het slot viel.

CIMG1471

Ook heb ik de heg geschoffeld bij parkeerplaats Marions vogelbossie en heb ik koelvloeistof gehaald voor de Kubotamaaier”.

Donderdag
Lap, Rob en Bram zorgen voor de watergeefronde. De prachtig bloeiende rozen bij de rozenboog worden niet vergeten. Ton en Irma maken de balans op voor de verantwoording van Groen Dichterbij. De Braamsluipers verzorgen aan de vooravond van een tropische dag een scala aan activiteiten. Het meest gevaarlijke werk is de berenklauwjacht door Ruud en Johan. De grachtoever staat op het program en Ruud zegt op een gegeven moment tegen Johan. “Als jij die pakt dat pak ik die”. Ruud hoort vervolgens “ploemp” en ziet een sjekkie op het water drijven. Is dat een verlate hitsige karper of soms een bever? Het is Johan die proestend aangeeft hulp te kunnen gebruiken. Ruud geeft aan dat je adem kunt halen door een rietje. Na afloop zegt hij dat hij gelijk moest denken aan dat liedje van de Beatles,” hoe, hoe I am a walrus!”. Op het terras kan een ieder smakelijk lachen om het voorval. Camelia, Corrine, Hester en Greet schoffelen op verschillende plekken.

CIMG1474

Lap en ik maaien en harken de plekken waar eens de bollen bloeiden. Volgende week kan de maaier overal weer bij. Camelia vind het maaien zonde. “Ik vind die stukjes gras erg mooi”. Het is gezellig tot aan de schemer. Greet en Hester hebben lekkere hapjes en drankjes. Het is net alsof er iemand jarig is.

CIMG1476
Bij vier Hoekwierders gaat de vlag uit. Geslaagd! Van harte gefeliciteerd.

Vrijdag
Bram en Lap staan om 09.00 uur meewarig te kijken naar de volle parkeerplaats van de Woongroepers. “Wat is er misgegaan?, vragen zij zich af. Aan het eind van de dag weet het tweetal meer. Een combinatie van; onduidelijkheid over het tijdsstip, een tropische dag en mensen die het niet weten of willen weten. “Wellicht een volgende keer meer succes”, concludeert het tweetal. Niet getreurd, de twee ruimen nog wat op wat gisteren is blijven liggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén