www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Natuur, Planten, Zelfbeheer

EZH journaal van week 20; 11-17 mei.

Maandag
Op de eerste zomerse dag van het jaar trekt de maaiploeg van dienst, Kees, Lap en Rob, er op uit. Samen met de Kubota, bosmaaier en blazer zorgen zij voor een opgeruimd en strak geschoren beeld. Simon schoffelt de grote border en is in zijn nopjes over de bloei van de vaste planten. “Ik zie steeds beter het verschil tussen gewenst en ongewenst groen”, zegt hij trots. Bij de gemeente gaan ze onderzoeken waarom het zo fout kon gaan met hun maaiers. Ambtenaren betreuren de actie zeer en bieden ons hun excuses aan.

Dinsdag
Rob oefent met maaien op het grote veld. Lap maait de helft van het grachttalud. Irma, Ton en ik hebben de 15e EZH bestuursvergadering. Het verslag staat op zijn plekje op de site.

Woensdag
Rob maait met de bos maaier en Lap maait het tweede deel van het gracht talud.
Op het vlinderveld schouwen orchidee deskundige Hans Vosman, Ouwe, René en ik de schade die door het maaien is aangericht. Wat zijn wij blij dat Paula de trekker machinist staande heeft kunnen houden.

Donderdag
Het is Hemelvaartsdag. Anton schoont het rozenperk en krabbelt het onkruid uit de bestrating.
Braamsluipers Corrine, Trees, Greet, Johan en ik trekken grasjes en verwijderen paardenbloemen tussen 20 en 27. Daarna gaan wij berenklauwen steken die langs de gracht en de kwelsloot staan. Een schier onmogelijke opgave. Die krengen groeien als kool. Wij verbazen ons over de vuilnisbelt die de vissers hier hebben gecreëerd. Die lui zijn toch natuurliefhebbers?! Johan zal die troep opruimen en zoekt nog het adres van die gasten om eea in de voortuin te kunnen dumpen. Greet verlaat ons met de boodschap dat zij een wedstrijd wil winnen. “Wat voor wedstrijd Greet?”. Er is een wedstrijd in Flevoland wie in een eetmaal de meeste vogels ziet. En Greet wil hoe dan ook de bokaal voor de meeste braamsluipers winnen. Voorts gaan de achterblijvers onderzoeken of er nog dauwtrappers langs de blauwe route zijn achtergebleven. Achterblijvers treffen wij niet aan maar genieten van de geur van inlandse vogelkers en meidoorn

IMG_6304meidoorn

doen wij volop. En wij bewonderen de groei en bloei van de kruiden in het bos. Het is een pracht!

 

IMG_6301hemelvaart boshyacint op openplek wilgenbos

IMG_6309hemelvaart miosotis domineert
Vrijdag
De hanging baskets gaan weer gevuld worden. Vandaag worden de planten bezorgd door de Huyskweker en Willem en Rob plegen de voorbereidingen voor het planten op zaterdag.
Aandacht bij Almere dichtbij en de Flevo omroep over het foutief maaien van een gedeelte van ons orchideeën veldje.

Zaterdag
Margreet, Yvonne, Trees, Johanna en Lieneke planten. Ja, planten in baskets stoppen is een meidendingetje. In drie kwartier gepiept.

IMG_0937plantenhb

Een record als gevolg van de slimme WW logistiek. Henk, Lap, Rob, Bram en WW himself zijn er voor de logistiek en het ophangen.

IMG_0966ophangenhb

Het watergeven levert weer een pittige opgave voor het oplossende vermogen van onze WW. De pomp wilde maar niet draaien tot dat……
De plantactie is fraai in plaatjes vervat door Martin.

Bobby Friedlander zorgt voor een plaatje bij een artikel in de Telegraaf.

fri1705l16mei
Welkom in onze fleurige wijk.

IMG_6287bord10mei

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén