www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Planten, Windbos

Orchideeën weide grotendeels verwoest

“Schrik niet, de orchideeën weide is gemaaid”, zegt Paula na een maaiactie van de gemeente waar zij getuige van is. “Ik heb een klein stukje kunnen redden door de trekker chauffeur duidelijk te maken dat hij een zwaar in de fout is”, vervolgt zij monter. Aan het eind van de middag aanschouw ik de ravage en ben verbijsterd.

IMG_6283maaien6mei

Hoe is dit mogelijk? Een parel van een natuurgebiedje, een uiterst zeldzaam en bijzondere plantengemeenschap, is verruïneerd .

IMG_6282maaien 6mei

Onze unieke vlinderweide ,waar wij zo trots op zijn, is met de grond gelijk gemaakt. Een zware overtreding van de flora en faunawet waar wij inmiddels aangifte voor hebben gedaan.
Hoe is het mogelijk? Wij waren gewaarschuwd door dolende en zoekende aannemers die rondliepen met fout kaartmateriaal. Aanleiding om samen met Ouwe een gesprek aan te gaan met de hoofaannemer, de TOMIN groep. Op 1 mei bespreken wij, de Tomin, Ouwe en ik, wat de EZH doet en wat de aannemer. Uitvoerig wordt stilgestaan bij de fouten in het verleden, de huidige kaart en de eigenlijke bedoeling. En wij maken de afspraak dat na melding aan de EZH de vlinderweide gemaaid gaat worden. Na de bloei in de nazomer. En nog geen 7 dagen later wordt die afspraak geschoffeerd en verdwijnen de orchideeën en andere zeldzame planten van de kaart. Over hoe ik denk over de kwaliteiten van de kaartenmakers en de Tomin laat zich raden. Wij zijn reuze benieuwd naar de reactie van de gemeente en de wijze hoe zij de schade gaan herstellen. Danwel gaan compenseren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén