www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Zelfbeheer

Verslag ‘Speeldriehoekers’

Zaterdag 5 november 2011

Om half tien ga ik bij Paul langs om een kruiwagen te halen. De graskantensnijder geeft het helaas op en kunnen we niet meenemen.
Vandaag gaan wij met onze buurtjes de speeldriehoek aanpakken. Door de berken ligt er een aardig pak bladeren en zaden. Ook het onkruid op de paden en langs de schuttingen begint aardig op te rukken.

Het hofje vóór de buurtaktie

Samen met Patricia begin ik het onkruid langs alle schuttingen te verwijderen. Een helse klus.
Om 10 uur komt de rest van de hulp erbij. Roy, Timo (6 jaar), Eric, Sun (8 jaar), Freni, Juna (4 jaar), Edwin, Jorian (6 jaar), Thymion (3 jaar). Er wordt flink geharkt en geveegd.
Gelukkig is daar al snel Ine met de bladblazer en dan gaat het een stuk sneller.
Er ontstaat al snel een grote hoop bladeren waar de kinderen heerlijk in rondspringen. Ze helpen heel goed mee door bladeren in de kruiwagen te scheppen en naar het bos te rijden.

Ze scheppen er op los!

Timo heeft zijn skelter met aanhanger en rijdt af en aan met bladeren. Ook wordt er goed geveegd door de kinderen. Vooral heel hard rennen met de bezem voor je uit (bladerenrace) is favoriet. Er gaan een hele hoop kruiwagens met blad het bos in, meer dan we dachten.
Freni benoemd Roy tot ‘bladmanager’.

Even later voegt Armand zich bij ons groepje met de bosmaaier. Helaas moet hij weg maar dat is niet zo erg, het gras is aardig kort.
Het onkruid tussen de kunstgrasvakken is erg moeilijk weg te krijgen. We laten het zoals het is uit angst het kunstgras te beschadigen.
Hans komt nog langs met de borstelmachine en dan is de verharding weer om door een ringetje te halen!
Er komen nog een paar buurtbewoners een stukje mee vegen.

Als het tijd is voor soep zijn we eigenlijk nog niet klaar, maar gaan toch een kopje scoren. Heerlijke soep overigens en erg gezellig!
Met een gevulde buik maken we ons werk nog af. Tenminste…. aan het schoonmaken van de speeltoestellen zijn we nog niet toe gekomen en we spreken af om dat morgen te gaan doen. Ook moeten we nog wat gaten in het grasveld opvullen.

Het hofje is weer spik en span

We zijn trots op onze kinderen dat ze zo goed hebben meegeholpen! Het hofje ziet er weer spik en span uit!

Groetjes,

Decia

Alle foto’s bekijken? Klik op deze link: Foto-album Buurtaktie 05-11-’11

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén