www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs, Wijkwerkochtend, Windbos, Zagerij

Zelfbeheer Hoekwierde eo. Journaal van week 4; 20-26 januari 2020.

 

Je kunt weer zonder glibberen en bibberen over de weg over de kwelbeek. Wachthuisje voor K&B, voortgang bij de plek, kijkhut is opgeleverd. Tijdens de zaagdag worden veel zieke essen geveld.

Maandag

In het weekend was er een feestje nabij de plek. Glas op het fietspad wordt door Simon opgeruimd. Ton plaatst bordjes op de weg over de kwelbeek. En ik monteer enkele nestkasten in het windbos.

De vogels zijn zo druistig. Laat ze hier maar gaan nestelen. Over vogels gesproken. Ik heb het nog niet eerder meegemaakt dat er duizenden kauwen de nacht in het windbos doorbrengen. De vos is er helemaal van slag van. De halve nacht loopt ie keffend rond als gevolg van die invasie van zwarte vogels.

Op maandag staan K&B te poseren op verschillende plekken in de buurt. “Oefenen voor buurtwacht”, vraagt Arjen. “Ja en Neen”,  is het antwoord. “Wij zijn op zoek naar werk. Onderwijl hebben wij het gehad over het heffen van tol.” “Oh”, zegt Arjen .” Ik kan voor jullie wel zo een huisje regelen die voorheen voor het paleis Soestdijk stonden.”

Ad en ik plaatsen met steun van Brammetje en Lars een tweede Maryse bank op de plek. Mbv de stroom uit het aggregaat zetten wij de twee banken vast. Tevens egaliseren wij een deel van het pad.

Op de weg over de kwelbeek monteert Ton weer een strook gaas. Lap kijkt aandachtig toe omdat hij de montage van de week wil gaan afronden.

 

Dinsdag

Greet vult alle vogel voeder silo’s aan op de vogel voeder plek.

Er zal hoe dan ook vogels te zien zijn as zaterdag. Desnoods plaats ik een paar lijmstokken , zegt Greet. “Ook hou ik een paar opgezette exemplaren achter de hand.”

Woensdag

Lap niet. Dat wil zeggen dat Lap een stukje gaas vaster vast zet op de weg over de kwelbeek.

Ik haal bij Multicopy de informatie panelen op die in de vogel kijk hut komen te hangen.

Tim en Daan testen  een vangnet. Ja hoor, consternatie als wij een 5 cm grote waterkever vangen in de beek en libellen larven op de plek.

Kimberley komt met een collega van de Schoor , Amy, en twee kinderen Lisa en Fatima op bezoek op de plek . Zij willen meedenken en meewerken aan een uitdagend kinder programma tijdens de opening van de plek op 14 maart tijdens NLDOET. Als jij dat ook wilt, geef dan even een seintje.

Donderdag, zaagdag.

Nanette, Winnifred, Henny, Susan, Greet, Rudy, Arjen, Paul, Lex en ik zijn de negen deelnemers aan de eerste zaagdag van 2020. Ja, je leest het goed, 5 vrouwen en 4 mannen!. En dan zeggen ze nog dat zagen een mannen ding is. Gezien het grote aantal afzeggingen is er toch een grote groep present. Dat heeft mede te maken met het gegeven dat wij  twee  debutanten mogen verwelkomen. “Zeg Winnifred”,  vraagt Lex na afloop. “Wat vond je ervan?” .”Ik vond het geweldig, heerlijk buiten met elkaar zinnige dingen doen . Ik word er helemaal gelukkig van en ik heb een mooi vooruitzicht als ik over een tijdje met pensioen ga”. Nou, vind je dat niet mooi?

Voordat de mannen van Piet er zijn velt Rudy een ziek esje.

Joel, Tjerk en Bjorn zijn de  professionals van de deze dag.

Zij zagen de zieke essen richting het fietspad en de trekker trekt ze er uit. Wij hebben staande receptie met de koffie maar dat is  niet minder gezellig.

Greet zorgt voor de finale van de dag als het fietspad weer wordt vrijgegeven.

Het zaagwerk ligt nu voorlopig stil. De volgende zaagdag zal bestemd worden voor het vervolg van het opruimwerk en het inplanten in de open gevallen gaten. Het windbos zit in de overgang ofwel in transitie van een ziekig bos naar een mooi gezond biodivers bos.

Vrijdag

Arjen en Rudy gaan verder met waar ze gisteren geëindigd zijn. Twee meter stukken zagen en de kleine takken rillen. Joop is met de eerste maai ronde van het kwelbeek jaar bezig.

Paula, André en Mark werken op de plek. Zij plaatsen een robuuste standaard voor een van de te plaatsen informatie panelen,

zij zetten de fietsklemmen op een betere plek ,

dat gaat niet zonder slag of stoot,en zij verplaatsen een bankje opdat er een doorgang komt naar een plekje van de plek waar kleine speeltoestellen komen te staan.

Rob en ik zorgen voor de laatste loodjes in de vogel kijkhut. Wij monteren de 7 informatie en educatie panelen.

Zaterdag

Wij genieten van een feestelijke WWO. Na een uurtje ontspanning rond de kerstboom,

in het windbos

en op de plek

is er feest tijdens en na de koffie. Camilla Dreef wordt in optocht

begeleid naar de vogel kijkhut alwaar ze de officiële opening handeling verricht.

En dat tijdens de nationale tuinvogel teldag. Het kan niet mooier. 55 mensen vieren met elkaar het feestje. Dankbare loon na werken voor de 15 bouwers van de hut.

Lap niet nietjes tussen gaas en hout op de weg over kwelbeek. Zo , dat is ook weer gebeurd. Lap gaat met een goed gevoel de rest van het weekend in.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén