www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, Wijkwerkochtend, Zelfbeheer

WWO werkochtend op zaterdag 28 mei. 2022

Wat komt daar nu aan, denkt Nanette. Een heel klein speelgoed tractortje met kleine Brammetje erop, of is het nu gezichtsbedrog. Wie weet mag het zeggen.

Na het op halen van het gereedschap door Bram, Regien en Hans, rijden wij richting verzamelplaats. Maar dan komen wij eerst langs de steiger waar Thom en Elly al een uur eerder begonnen waren met het onderhoud van de steiger beplanting. Zelfs Rudy zie je ook al op de overkant met het bosmaaien van het talud.


Toen iedereen aanwezig waren had Martin een idee om weer eens een groepsfoto te maken. Dat heb ik overgenomen en zie het resultaat. Deze keer zo’n 30 mensen die er zin in hadden. Bram heeft de werkjes uitgelegd wat kon gebeuren en daarna konden we aan de slag.

Als eerste natuurlijk de borders, zoals hier van Diana en Alfred en hulp van Lars.

Winnifred neemt deze hoek border voor haar rekening met schoffelen. Deze had wel een beurt nodig.

Dit is de bosborder waar Els en Marlies druk zijn met  onkruid te wieden.

Hij (naam?)kan er ook wat van. Zogezegd de kantjes er van af lopen. Grapje natuurlijk, want dit maakt het mooi af om die kanten te bosmaaien.

Daar is hij (naam?)weer maar dan om de goten vrij te maken van gras. Voor het oog dankbaar werk.

Na dat ze de border beplanting al hadden onderhouden wilde Simon en Fred met de kantensnijder rondom de border een rand gras af snijden. Netjes eerst een touw spannen om het mooi recht af te snijden.

Zie het resultaat. Hier zijn de plaggen er al naast gelegd om een paar dagen te laten drogen voor dat het afgevoerd gaat worden.

Hier verzorgen Susan en Nanette het hoek bordertje langs het fietspad waar je de dijk op rijd, naast “De Plek”. Ze trekken hier onder andere het lange gras tussen de planten weg wat niet met de bosmaaier kan.

Wat komt daar nu aan, denkt Nanette. Een heel klein speelgoed tractortje met kleine Brammetje erop, of is het nu gezichtsbedrog. Wie weet mag het zeggen.

 

Er is er één die de Y/H border aanpakt en dat is Nicolette die ook onkruid wiedt en van de rozenplanten de uitgebloeide rozenknoppen afknipt om de voeding te bevorderen voor nog meer rozen.

 

Bij deze twee driehoek borders is zij druk doende met schoffelen waarbij de grond wel heel hard is. Er moet een plannetje gemaakt worden om hier nieuwe planten in te zetten want het is wel een kaal stuk waar deze plantjes het niet goed doen.

 

Hier was wel een flinke klus te doen. In Windbos 2 oftewel Kleibos wordt met 8 man/vrouw houtsnippers uitgereden op het hoofd wandelpad door het bos. Aan beide kanten van het bos was al eerder 4 karren snippers geleverd, waardoor met kruiwagens dit uitgestrooid moest worden en aangeharkt.

Heerlijk even pauze. Door onze lieve Camelia werd de koffie en koek verzorgd.

Wie is die vreemde kerel?

Lekker ontspannen keuvelen met elkaar na de lichamelijke inspanning.

Er komt nog meer hulp bij met het snipper werk.

Toen de hopen houtsnippers op waren hadden ze nog veel meer nodig, dus met de hele groep met de tractor nog zeker 6 karren vol snippers gehaald.

En op een slimme manier uitgereden in plaats met kruiwagens en dat ging sneller.

Van de hoofdberg houtsnippers is weinig over. De rest is voor particulier gebruik. Wie staat daar te leunen op zijn schep en notabene uit zijn neus te vreten? Het zal Peter niet zijn. Trouwens dit was de laatste kar met snippers. Ik reed weer door het bos waarbij de tractor een lekke band kreeg. Ik had het kunnen weten want het was al eerder gebeurt op dezelfde plek. Dus de aanhanger moest afgekoppeld worden en met de hand voort geduwd en dat was zwaar. Gelukkig dat er zoveel hulp was. Het was nu klaar voor vandaag maar er moet nog 25 meter gesnipperd worden maar dat wordt later gedaan.

Hier is Bram en Regien bezig met het geleiden van wilgentakken en het vast zetten in de wilgenboog op “De Plek”.

Niet te vergeten en ook niet gezien zijn Wouter en Lies die de wandelpaden in het bos de overhangende takken of struiken hebben geknipt.

Deze border, voor Antons huis, was flink overwoekert door minder onderhoud. Hier is vandaag een begin aan gemaakt. Dat kan je ook wel zien voor een deel. Daar gaan ze later weer mee verder.

Het was weer soeptijd en wat voor soep. Deze keer een heerlijke voorjaarssoep met stokbrood en boter verzorgd door Rob en Elise. Vanwege de vele groenten heeft Rob een lange tijd in de keuken gestaan. Het was een heerlijke rijke soep.

Jongens en Meisjes, geniet maar van de soep.

En dit was een gezellige en mooie werkdag, ook door het mooie weer.

Hierbij nog een extra uitnodigingsklus:
Wie heeft er tijd en zin om Thom en Elly mee te helpen om de heg rondom de moestuin onder handen te nemen. We zoeken 3 schoffelaars, 3 opruimers en 2 heggen scheerders. Ook het weghalen van onkruid achter de heg is nodig.
Dit zal gebeuren op zaterdag 11 juni vanaf 10:00 uur. Uiteraard bedankt vast als je hierop reageert en doorgeeft aan Thom en Elly. Tel: 06-51273888.

 

Tot ziens bij de volgende WWO.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén