www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Wijkwerkochtend, Windbos, Zelfbeheer

WWO werkochtend op zaterdag 24 febr. 2024

De WWO had weer een mooie opkomst.
Tussen de 20-25 buurtgenoten hebben in wisselende samenstellingen weer hard gewerkt.
Na een korte aftrap werden de handen weer flink uit de mouwen gestoken. We hadden goed weer. Koud, rond 5 graden, zonnetje en bij de dijk een fris windje.

Daarnaast is veel tijd besteed aan het bijwerken van verschillende borders. Henk en Yvonne konden wel de nodige hulp gebruiken. Dus ben ik gaan helpen. Een hoop onkruid had de border overgenomen. Ook de andere borders zijn flink onderhanden genomen. Alfred  inclusief nog meer hulp erbij, zijn aan het snoeien geslagen en er is flink geschoffeld en gesnoeid.


Het verplaatsen van de houtsnippers van het Vogelbos naar Windbos 2 had de meeste animo. Er werd flink geschept in de aanhangwagen door een groep bewoners. Deze keer werden de paden in Windbos 2 zeker niet vergeten. Bram nam de honours waar voor Hans en heeft veel rondgereden met de aanhangwagen.

Ook Thom en Elly waren druk om rond de struiken vrij te maken van onkruid, en de buitenranden van de steiger beplanting. De gele zakken werden goed gevuld, wat later door de tractor werd opgehaald.

Ook het bestrijden van de Clematis in Windbos 2 kreeg veel aandacht. Onder de bezielende leiding van Levien is de Clematis weer een kopje kleiner gemaakt. Die had zich afgelopen jaar goed verschanst in de rullen. Dus daar moest echt wel weer de nodige aandacht aan besteed worden.


Het terugsnoeien van bosrand 3 was dit keer minder in trek. Daar hadden we gelukkig tijdens de WWO van januari al enorme meters mee kunnen maken. Vigo heeft met mij (Lars) een poging gewaagd, maar het viel tegen. Want het heet niet voor niets een windbos en het was guur aan de rand van het bos. Dus hij is weer lekker naar binnen gegaan, maar wilde de limonade en het koekje van Manja tijdens de pauze natuurlijk niet missen!

Waar gaan ze naar toe met deze lange takken? Natuurlijk naar het insecten hotel. Ruud, Mike en Regien willen de achterkant van het hotel van nieuwe planken voorzien. Daar zijn ze de hele ochtend en tot na de soep zelfs mee bezig geweest. Wat een prachtig resultaat is het geworden.

De dames Anneke, Leida, Ine, Winnifred en Els hebben over de hele lengte de struiken gesnoeid voor het woongroep gebouw, onkruid gewied en alles opgeruimd.

Fred doet een poging om met de accu kettingzaag de bovenkanten van de struiken te snoeien en Leida assisteerde erbij. En dit in de border van Simon en Fred.


We sloten begin van de middag af met heerlijke vijf groentesoep en  rode linzen soep, gehad van Rob en Elise. Lekker pittig en met voor de liefhebber wat koriander. Genieten weer na een ochtend werken in de buitenlucht.

Arjen was weer eens ouderwets op pad voor de foto’s. Hij had het makkelijk deze keer, want we waren lekker dicht bij elkaar aan het werk.
Lars heeft voor het grootse deel voor de tekst gezorgd in dit verslag.

Tot de volgende maand maar weer voor de WWO.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén