www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal grasveld, Wijkwerkochtend

WWO 29 september; verslag van de grote velders.

Met zijn elven, Alfred, Diana, Winnifred, Bram, Margreet, Sandra, Eline, Anton , Henk, Anneke en ik, gaan wij aan de slag op het grote veld.
Onderhoud en al werkende plannen maken. Wij pakken maar liefst 5 borders aan.

Sandra schoont de Potentilla border.

 

Anton pakt de border voor zijn deur. “ waarom werk je je in het zweet Anton, alles gaat er toch uit?”. “ Dat weet ik wel” zegt Anton. “ maar ik wil het ,tot het zover is, netjes hebben”.

 

De vaste planten border wordt geschoffeld en het hoge spul wordt gesnoeid. Een storende kers( bezien vanuit het keukenraam van Diane ),  gaat eruit en wordt geplant in het windbos. Er gaan twee nieuwe Zeeuw Knoopjes in en 10 Sedums. Die worden voor de Rudbeckia geplant voor het mooie klassieke contrast.

Winnifred stelt voor om de hoek waar nu het kruipend zenegroen staat anders in te richten. De kinderen lopen over het lage spul heen. Liever iets hogers en fleurigers. “ Zoals dat bloeiende spul daar op de hoek” Goed plan. Tot slot plant Bram wat bolletjes. De border gaat volgend jaar weer tikkie mooier worden!

De rozenborder aan de noordkant wordt geschoffeld. Een volgende keer gaan wat rozen verplant worden opdat de maaimachine er makkelijker langs kan.

De oostborder levert de meeste hoofdbrekens. De kant van Anton wordt weer geschoffeld.

Simon en Winnifred vinden het onkruid en de hoog opgaande begroeiing maar niets. Wij constateren dat er veel boomvormers zijn aangeplant en dat veel spul op een verkeerde plek zijn geplant. Wat te doen? Wij nemen de heggeschaar en snoeien de kant bij Simon. Simon is helemaal verrukt. “Ik zal Fred vragen of hij het ook zo wil hebben dan doen wij de volgende keer de rest ook zo.” En Simon is niet meer te stuiten. “ Kunnen wij ook van die mooie vaste planten aan de rand? Wij willen ook een mooi uitzicht uit het keukenraam” .” Ja Simon,dat kan als jij maar zo nu en dan schoffelt.”  Deal! En gelijk pakt Simon de schop en haalt er wat ligusters uit en samen met Anneke gaat de riek de grond  om een begin te maken met het verwijderen van dat klote kweekgras waar deze border mee vergeven is. Wordt dus zeker vervolgd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén