www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur kinder speelparadijs, Volkstuinencomplex, Wijkwerkochtend

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde eo. Week 26; 24-30 juni 2019.

 

 

Maandag

Johan , Bram en Lap hebben een ochtendje nodig voor het fatsoeneren van het hout depot tussen 50 en 51.

Een grote hoeveelheid  niet bruikbaar hout wordt door de twee naar het recycle center op de Steiger gebracht. Regien schoffelt bij haar in de buurt. Rudy maait tussen de drollen door een deel van de grachtoever

, Lap neemt het maaistokje over en maait rond het MV bosje, het KWAM . Joop kwelbeekt en in de avond zijn er 9 jdb’ers aan het chillen op het grote veld.

Op “de plek” treft Carol een fraai stilleven. Een getuigenis  van de eerste tropische dag van dit jaar. Het zijn niet de slippers van Maarten! “Poeh, wat is het warm.”

Dinsdag

Tropische dag nummer twee. Gelijk de warmste 25 juni ooit gemeten.  Het is al snel ver boven de dertig graden. Waar denk je dan aan?. “Water”, zegt Henk amechtig. En hij watert de Y&H border. Greet heeft het Spaans benauwd en ziet de mussen als lemmingen van het dak vallen.

Arjen is terug in het land en neemt waar dat het aan het zomeren is.

Bij het water wordt hard gewerkt aan het nageslacht.

Woensdag

Bram en ROB HB’en. Gelukkig bij normale temperaturen. Wat was het warm vannacht!.

Carol , juffertje in het groen,

en Jos doen aan zinsbegoocheling in het Krachtbossie.

Carol: “Dit skelet van Doornappel heeft vorig jaar bij onze composthoop gegroeid. Een hele mooi bloeiende plant (Datura familie) die heel giftig is. We hebben nog even gedacht over wie we graag om zeep zouden willen helpen maar zoals jullie weten: alleen maar aardige mensen hier in deze buurt!  Andere toepassing betreft de hallucinerende werking…ineens zag ik ipv het buurtfeest een DJ met techno muziek voor me en de hele Hoekwierden incl. de Velden onder invloed van een lekker zaadje van deze plant headbangend uit hun plaat gaan! Boing boing boing yèh. Okay okay, beetje overdreven. 

Maar deze tak is echt een meesterstuk van moeder natuur. Hij heeft steeds afsplitsingen onder een hoek van ongeveer 90 graden en lijkt zodoende bijna op een organisch molecuul. Nu staat ie strak in de witte verf en ik hoop  dat ie iets langer meegaat dan een maandje. Hij hangt ter bewondering aan bijna dode kersentak.”

Al een week trekken er duizende spreeuwen rond.

Zij doen zich te goed aan de kersen. Bram vertelde dat er een zwerm op de kers van de woongroep landde en dat in de kortste keren de hele boom leeg was.

Donderdag

Lap en Martin storten zich op overhangende en laaghangende takken.

Veiligheid en K. Ubota gemak zorgen voor de maat der dingen. Elly vermaakt zich in de steiger border.

Joop kwelbeekt. Hij harkt zijn maaisel op kleine hoopjes tbv de vulling van de grote hoop. In de avond zorgen Johan en Ad voor de daadwerkelijke afvoer naar de grote hoop. Corrine ondersteunt  Yvonne en Henk de onthoudingsverschijnselen in de Y&H border te verlichten. De “ plekkers” debatteren er  vrolijk op los. Waarover?  Over de vormgeving van het finale stuk van Mike’s place. Over de vorm en inrichting van het plankier plein vindt een intense discussie plaats tussen de “krommen” en de “rekkelijken”. Ruud, Rob, Mike en Regien verdelen zich in twee kampen. ”Krom”, “Neen recht!”.  Ik hou mij op afstand afzijdig. Ik tref voorbereidingen voor het te maken plankier voor de waterpomp. Ine helpt. Na afloop wil Mike perse een vuurtje. Hij heeft het koud!! Ine en vuur; pas op! Zo komt het dat wij nu voor een weeshuis aan  geroosterde pinda’s in voorraad hebben. “Bewaar maar voor zaterdag,” zegt Mike.

Vrijdag

De plankier bouwers Rob, Mike en Regien zijn er weer vroeg bij. Wie is er hier de voorman?

. Oh, neen, niemand dus.

De strijd tussen de rekelijken en de krommen wordt gewoon voortgezet.  Dan maar werkenderwijs. Het groepje gaat aan de slag met het monteren van de draagbalken. Ook worden er al planken bevestigd.

Een kikker

is boos dat zijn rustplek verstoord wordt en heeft zijn eigen plankier gekraakt.

Afblijven, deze heb ik zelf gevonden.” Langs de gracht maait Rudy het laatste deel van het gracht talud.

Irma en Bram doen inkopen voor de BBBQ.

Wijnbrigadier Jos droomt al van de nieuwe oogst.

Lislodde brigadier Joop laat zien hoe je lisloddes trekt.

Joop bewaakt ook de lelies

en vissen

en al het andere moois in en langs de beek.

Ik ga met Lars en Bram naar de tuin om te oogsten voor de kraam.

En ja hoor Arjen spot een mooie,

Zaterdag

Al vroeg is het warm. Om half 9 rukken Bram en Ton uit om het springkussen en een BBQ op te halen. Als een uurtje later Bram en ik bij de container komen om de pipo op te halen zien wij Lap al bezig met het inladen van gereedschap voor de WWO. Onder een boom zoeken de VLA meisjes Nanette en Joke verkoeling.

Volgt een geslaagde WWO met 34 deelnemers. Het lavement is voor rekening van Rob en M&M. De rommelroute beleeft  ook vroeg zijn start. De opkopers zijn er als de kippen bij en slaan hun slag bij de deelnemers die voor hun garage of op het grote veld hun waar hebben uitgestald. Om 1500 uur geeft Bram het groene licht om het BBBQ kampement te gaan inrichten. Over de gehele middag en avond hebben 77 deelnemende volwassenen en 13 kinderen zich kostelijk vermaakt.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén