www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Materiaal en materieel, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 47. 20 nov.- 26 nov. 2023.

Pauze moment tijdens de zaagdag donderdag. Lydia en Marlies zorgde hier voor de koffie ronde.

Maandag:

Omdat deze stam nogal kritisch lag tegen de rand van de weg hebben wij Arjen en ik deze toch maar in plakken gezaagd en afgevoerd.

Dit was nog een deel van een boom die omgezaagd is uit een privé tuin.


Was toch nog een flinke klus omdat hij zo dik was.

Na dik ander half uur was het dan toch gelukt. We hebben deze schijven naar het volleybalveld gebracht. Te gebruiken voor de vuurkorf.

De winter komt er weer aan. Dus het moment om al onze machines na te kijken, onderhouden en zoals hier een goede wasbeurt van de kubota grasmaaier.

Uitgevoerd door: Bram, Willem, Regien en Rob.


Ook de motor werd gereinigd en de filters. De rest wordt verder in de container na gekeken op smeerpunten, afstellingen en gebreken.

Ik heb zelf hier langs de gracht nog een aantal laatste riet delen weggehaald, op die ene na die je verderop ziet. Nu kan het nieuwe riet weer komen in de lente.

Donderdag:

Deze zaagdag begon wat nattig maar werd later droger dus kon het lekker doorgaan. Bij aankomst zag ik Rudy al druk zagen.

Hier zouden wij ons verzamelen op de keerlus. Thom, Arjen, Jos, Johan en ik met de tractor en aanhanger vol gereedschap.

Het eerste wat wij weg haalden waren de schijven langs de gracht die Arjen al eerder gezaagd heeft. Wij met z’n drieën deden de verdeel ronden. Jos, Johan en ik.

Deze schijven brachten wij naar het volleybal veld.

Geparkeerd op een grote hoop. Dit wordt brandhout voor de vuurkorf als o.a. de braamsluipers  gezellig bijeen komen na de wekelijkse braamsluipers avond.

Hier waar Rudy al een tijd bezig was wordt nu van de schijven verlost om rond gereden te worden. Ook Chris deed hier aan mee.

Het is tussendoor het werk natuurlijk even tijd voor een koffiepauze, verzorgt door Marlies en Lydia.

Toch nog even opnoemen wie er nog meer waren. Lex, Ad, Greet en Alfred.

Op diverse plaatsen zijn stammen verzameld van de bomen die geveld zijn door Fa. de Vries, hoofdzakelijk populier en wilg, zo ook hier langs de dijk. Ook hadden zij enkele bomen ingekort tot spechten bomen. Hier bij het opruimen waren ook twee kinderen die serieus mee hielpen.

Van de andere kant is het ook leuk om te zien.

Wij hadden net de kar leeg gemaakt op het speel driehoekje, toen Ruud en Mike langs kwamen die een inventarisatie rondje deden t.b.v. dingen die stuk zijn, want daar zijn zij goed in.

Greet en Chris verzamelde tussen de bomen na de stormschade naar losse takken om deze op te ruimen en op de takkenrillen leggen.

Nog even de laatste schijven op te ruimen en dan stoppen wij met deze zaagdag.

Zaterdag:

Zoals deze foto al laat zien, wordt dit het begin van de WWO voor vandaag. Regien, Ikzelf en Bram vulde de aanhanger met wat wij zoal nodig hebben. De rest zie je uiteraard weer in het verslag waar nog aan gewerkt wordt.

Na de WWO heb ik nog de afvalbakken geleegd in de wijk.

Dit was het voor deze regen achtende week.

  1. Winnifred

    Dank voor al het nieuws en het legen van de afvalbakken. En die hebben we genoeg in de wijk. Ook voor hondendrollen….Dus daarom vind ik het zo jammer dat ik met regelmaat zakjes met hondendrollen in mijn GFT container vindt. Mijn GFT container is de eerste op onze ‘boulevard’ ter hoogte van mijn huis 77.
    Dus fijn wanneer deze in de afvalbakken voor hondendrollen gedeponeerd worden…………

  2. Eline de Boer

    Dank u Sinterklaasje!
    Wat een leuke attentie in de brievenbus met mooi epistel erbij!😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén