www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 43. 23 okt.- 29 okt. 2023.

Het fijne samenzijn tijdens de koffiepauze op de eerste zaagdag van dit najaar, dat weer verzorgd was door Marlies.

Maandag:

Tijdens een mistige ochtend zijn we begonnen met het afvoeren van de grashopen uit het krachtbossie. Hier hebben Ruud, Martin en ik al een kar leeggemaakt.

Omdat het gras zo nat en dik was en gaat liggen, is het moeilijk te maaien. Daarom maait Jos nog extra na dat wij de hopen hebben weggehaald.

Even een geinporum op de foto.

Toch maar een nieuwe hoop groenafval begonnen, want de andere hoop is al te hoog.

Maudi druk doende om van het gemaaide gras hopen te maken, want dat is makkelijker oppakken voor in de aanhanger.

En weer een volle bak.

Dat hebben we wel verdient om tussendoor gezellig aan de koffie te zitten, begeleid met een heerlijke cake, gemaakt door Hester.

En daarna weer door ploeteren met de afvoer.

Wat veel hopen. Ook Carol bezig met aanharken.

Hier Greet, Corinne en Maudi in de weer om er hopen van te maken. We hebben vandaag maar de helft kunnen doen, daarom gaan we er zaterdag mee door tijdens de WWO.

Tijdens onze afvalbakken ronde zagen we dat de maaimachine door de nattigheid van het talud was gegleden.

Hij zat vast tussen het foto paaltje en het bankje.

Hier probeerden wij het paaltje uit te graven en dat lukte, waardoor de maaier gelukkig los kwam en naar boven kon rijden. Gelukkig nagenoeg geen schade aan de maaier.

Alleen de foto is aan diggelen, zoals je ziet. Ruud zal kijken of dit nog te repareren is.Twee keer in het jaar komen zij van de Tomingroep in opdracht van de gemeente om in de hele wijk de straatgoten schoon te borstelen en schoon te blazen. Dat scheelt ons weer werk en hun zijn op deze manier sneller.

Dinsdag:

Langzaam komen de eerste soorten paddenstoelen te zien. Deze foto’s zijn ook door Arjen geschoten.Ook de bloemen zijn nog niet moe en staan nog in bloei.

Donderdag:

De eerste zaagdag beginnende in het najaar is een feit. We waren er bijna allemaal weer bij. Verzamelpunt aan het fietspad tussen Windbos 1 en 2.

Arjen, Peter, Lex, Thom, Jos Winter, Jos Wieleman, Johan, Greet, Corinne, Nicolette, Hans, Hennie, Rudy. En Marlies voor de verzorging van de koffie ronde.

Johan en Jos begonnen gelijk met de vele braam struiken te verwijderen.

Op diverse plekken in Windbos 1 lagen al veel stammen en takken wat al eerder in de zomer gezaagd was door ons na een harde storm. Thom en Peter zaagden al wat klein om met de kruiwagen naar de tractor te brengen.


Lex verdwijnt in het bos naar een andere zaagplek.

Lex kwam daar Jos tegen en hielp hem bij het zagen.

Midden in windbos 1 zijn Hennie, Greet en Corinne bezig, voorzichtig bramen struiken te verwijderen wat heel hoog op groeide, zelfs tegen de bomen op zoals je kan zien. De grote hoop geknipte bramen moet later nog afgevoerd worden. Hoe we dat uit het bos krijgen zien we dan wel.

Wat later kwam Rudy ons ook nog assisteren met zagen van stammetjes.

Met de tractor hebben we de gezaagde stammetjes naar diverse adressen gebracht. Gedaan door Peter, Hans, Lex en Johan. 


Arjen verdween in het bos en niet gezien maar heeft ook op meerdere plekken stammetjes gezaagd.

Na gedane arbeid kregen we van Marlies een lekker bakkie koffie met koekjes op de bekende open plek in windbos 2 zittend op de klimboom. De volgende zaagdag is op donderdag 23 november.

Tijdens deze zaagdag zagen wij Bram die een beginnetje maakte met het wegsteken van gras wat over de stoep groeide. Er moest bijna 40cm afgestoken worden.

Vrijdag:

Voor de WWO wilde Jos toch nog een extra dag plannen om al het gemaaide gras bij elkaar geharkt zien en een deel af te voeren, tussen het Dunloppad tot aan het natuurpad en rond de zwaluwtil. Daarom een oproep op de braamsluiper app wie er mee wilde doen. Te zien is op de foto’s die Arjen genomen heeft, wie er mee geholpen hebben.


Wat er nog over gebleven is wordt dan tijdens de WWO gedaan.

Zaterdag:

Hieronder een paar foto’s van de WWO vandaag. De rest komt in een apart verslag. Hier onderweg met de volle aanhanger naar het werk.

Carol en Eline en op de achtergrond Jos, Maudi en Rudy om nog een deel gras te maaien en alles aan te harken naar de rand van het fietspad om dan afgevoerd te worden.

Dit was even lastig om tegen een schuine helling te werken maar Joop heeft zijn eigen hoopjes waterplanten toch opgeruimd langs de kwelbeek.

Wij waren met z’n vieren Johan, Jos, Ruud en ik bezig om de hopen gras uit het krachtbossie op te ruimen.

Het laatste stuk nog aanharken door Carol en Maudi langs het Veldlaarpad.

Even gezellig een bakkie doen.

Tot de volgende week.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén