www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Paddenstoelen, Planten, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 42. 18 okt. – 24 okt. 2021.

Maandag:

Tijdens een inspectie tocht door Martin en Hans door de wijk zagen wij Regien het centrale grasveld maaien. Bram was elders bezig. Ze doen de hele wijk nog, zover het nodig is, voor de laatste keer van het seizoen.

Het was me een maaidagje wel, dachten Bram en Regien en gaan lekker naar huis op de bank.

Doordat de veiligheid inspecteur van de gemeente de schommel te hoog vond hangen heeft onze schommelploeg vast een zelfgemaakte beugel gemonteerd  zodat de schommel +/- 60 cm. lager komt te hangen tot bijna op de grond. Tevens  wordt de uitzwaai lengte minder groot.


De dijkdoorbraak trappetje van Greet en Hester wordt nog mooi bekleed door schors.

Dinsdag:

Hans zag toen hij van de AH kwam, twee bekende gezichten ploeteren rond het natuurpad. Greet was het riet bij elkaar aan het harken wat Mike ( net nog te zien op de foto) heeft gemaaid. Ook heeft Mike hierna de achter uitgang en het graspad van de tuin van Ursel vrij gemaakt van begroeiing.

Ook hadden zij een begin gemaakt met knotten van de wilgen wat om de twee jaar gedaan wordt.

Bij het maaien van het riet aan de kant van de gracht vonden zij een fiets die ze eruit trokken en geplaatst hebben tegen de zwaluwtil, dit voor de eerlijke eigenaar.
Hans vroeg om te helpen voor het afvoeren van de takken. Dat hadden ze graag dus heb ik samen met Martin dit weggebracht naar de magere brug zodat de ril koning Johan dit op de takkenrillen kwijt kan.Dit is de oudste (45 jaar) echte kurkeik in het Windbos met mooie Tonder- zwammen.

Woensdag:

Ra, Ra, Waar in onze wijk is dit gefotografeerd? Het ziet er prachtig uit.


Een kleine impressie van hoe het Kracht bosje van Jos en Carol er nu uitziet.Donderdag:

Tussen de buien door is het Martin en Hans toch nog gelukt om alle afvalbakken te legen. Maar de rest van de dag niet meer mogelijk.

Martin roept nog één keer naar binnen of er nog iets inzit.

De aannemer, in opdracht van de gemeente, heeft de laatste twee doelpalen op het centrale grasveld vervangen voor nieuwe. Nu zijn ze alle vier vervangen en kunnen weer een paar jaar mee.

Vrijdag:

De grote bonte specht op de voederplaats in de bosborder van Marlies en Arjen.


Vuil van de jeugd zie je overal. Dit is rond de vogelhut bij “De Plek”


Ook wordt er nog druk gebouwd in het bos door de jeugd maar zij houden het verder netjes.

Arjen vindt ze ook altijd weer die prachtige planten en bloemen.Het groeit zelfs in de vogelhut.Zaterdag:

Er is pittig en veel gewerkt vandaag in een paar uur door de braamsluipers. Op het programma stond: Gras bij elkaar harken in het krachtbosje, gras afvoeren, wilgen knotten, wilgentenen en takken verplaatsen van natuurpad naar de smalle brug t.b.v. het rillen, bosmaaien en nieuwe rillen maken, En heel veel kruien. Na het werk heerlijke oliebollen eten van Jos en Carol.

In het krachtbossie wordt al het gemaaide gras als hoopjes gemaakt door Bart, Carol en Corinne. Maudy zei nog tegen Carol, dat moet je een ander laten doen.En dan al dat gekrui. Ik geloof dat Hester en Corinne  wel tien keer heen en weer reden om ze te legen op de hoop van Joop. Trouwens, pas op, daar komt Joop al aan.Aha, Ja zo kan ik het ook. Met de kruiwagen is het veel zwaarder. Maar met de kar gaat het natuurlijk wel sneller door Jos en Hans gedaan.

Jos maait tussen het grasvervoer door, waar nodig is met de bosmaaier het gras weg.

Hier is Greet bezig om de wilgen te knotten en daarna de tenen bij het fietspad te leggen, om afgevoerd te worden. De lange tenen knipt ze nog even door tbv. het vervoer.En dan weer twee van de vaste kruiers Bart en Hester om het gemaaide riet op de hoop te dumpen.


Wat gebeurt daar? Nou, Mike maakt gaatjes in de grond om daarin palen in te zetten als versteviging voor een nieuwe takkenril.Ja, daar zijn ze weer. Maar nu zijn Jos en Hans bezig om takken en wilgen tenen weg te brengen naar de magere brug waar het later gerild gaat worden.Het was trouwens een schitterde dag voor dit werk. We sloten de dag af in het Tiny bosje om van de oliebollen te genieten.

Zondag:

En nu de andere soorten paddenstoelen van Arjen.

Dit was het weer voor deze week.

  1. Winnifred

    Het gezellige herfstbankje bij Ine met kabouters en paddestoelen is een ware peuterattractie.
    Dat wordt elke week feest om daar even te gaan kijken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén