www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Speeldriehoek, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 25. 19 juni – 25 juni. 2023.

Er is een grote molshoop gesignaleerd naast de schommel. Uitleg in dit weekjournaal.

Maandag:

Martin en ik hebben vandaag de hele speeldriehoek aangepakt door te borstelen en de om liggende paden te bosmaaien.

Spontaan kwam Marlies helpen om alles aan te vegen.


Martin bezig met zijn eigen bosmaaier die heel precies tussen de tegels kan komen.

Na het werk met de blazer in de weer, die wij konden gebruiken van Lex, omdat onze blazer niet wilde starten.

Zo, weer een grote klus geklaard, ziet er weer mooi uit.

Later heb ikzelf de twee Sequoia’s op het grote grasveld water gegeven.

Woensdag:

Rob en Bram wateren de Hanging Baskets weer. Met deze droogte wel twee keer in de week.

 

Willem (Willie Wortel) heeft weer een nieuw speeltje gemaakt. Als je water geeft, krijg je vanzelf na 10 seconde een repeterend signaal. Dan heb je 2 liter gegeven. Je kan dit herhalen zodat je weet hoeveel water is gegeven. Dit om te voorkomen dat de bakken teveel water krijgen.

 

Donderdag:

We hebben van de gemeente een hoop zand gekregen voor onder de schommel t.b.v. een zachte landing als je van de schommel valt. Ook op andere klim gelegenheden is het zand neergelegd.

Ook een hoop aarde is geleverd. Voor ophoging tussen de speeltoestellen. Dit om een modderpoel tegen te gaan als het veel geregend heeft.

Zo ook over de duikers werd de aarde gelegd. Dit alles werd door de aannemer zelf gedaan met een shovel. Het restant wordt tijdens de WWO door ons aangeharkt.

Voor de afwisseling waren dit de enige Braamsluipers die gekomen zijn. Door vakantie tijd en het te warme weer nog. Na dit kiekje zijn Maudy en Ine daarom ook huiswaarts gekeerd. Bleef over Johan en Ad.

Eerst hebben Ad en Johan het riet apart gelegd wat bij het groenafval lag. Zo wil de gemeente dit zo afvoeren. Riet wordt anders verwerkt dan het groenafval.

De heren hebben toch nog een uurtje rondom het natuurpad gewerkt. Als eerste het opruimen van zwerfvuil.


Tot aan de brug richting AH. Toch bijna een kruiwagen vol.

Als tweede hier en daar het uitsteken van berenklauwen.

Ze hebben ongeveer 10 berenklauwen gevonden. Het viel dus wel mee gelukkig.

Nou, dat was het voor vanavond.

Vrijdag:

 

Vanwege een melding van Henk Winter (Gemeente) dat van twee bomen de takken te laag hingen aan het fietspad naar de dijk, hebben Bram en Willem de te lage takken afgezaagd van deze twee bomen.

 

Ze hebben het aardig te pakken met het bosmaaien. Martin en Hans schonen nog enkele straatjes en parkeerplaatsen en straatgoten.

We kwamen Rudy nog tegen, die bezig was om de steigerheg kort te maaien. Zo ook de heggen rond de afval containers bij de Hoekbrug.

Zaterdag:

Het was weer WWO dag vandaag. Aan dit verslag wordt nog gewerkt.

Tot het volgende weekjournaal maar weer.

  1. Ine laurent

    Nog even terugkomen op de schoonmaakactie in de vogelhut. Na een rondleiding met haar visite wilde Anneke ook de vogelhut laten zien. Twee weken geleden hebben zij en ik daar de puinhoop opgeruimd. Helaas was het nu misschien nog wel erger. Buiten de standaard troep vond de jeugd het ook nodig op eens flink de boel onder te kotsen, bedankt jeugd.
    Gr Ine

  2. Simon

    Om moedeloos van te worden Ine. Zeer frustrerend om de inzet zo “beloond” te zien worden. De aanhouder wint; laten we hopen dat dat niet deze jeugd zal zijn.
    Voor Martin en Hans. Zeer bedankt voor de schoonmaakactie op het speelhofje. Het is bijzonder opgeknapt. Een groot deel van de werkzaamheden zou door ieder aanwonende bewoner zelf aangepakt kunnen worden. Als ieder het opgroeiend gras en onkruid achter z’n eigen schutting/afscheiding onderhoudt dan blijft het er een stuk netter uitzien; het hele jaar door. Maar anders dan vroeger waarbij met de vele jonge gezinnen er letterlijk verder werd gekeken dan de achtertuin lang was, hebben we ons met z’n allen “opgesloten” (ook wij) en komen daardoor veel minder op het hofje en dan valt het je niet op. Gewoon af en toe in het groeiseizoen even achter je schutting kijken (als je dan toch met je eigen tuin/terras bezig bent…) en onkruid wieden, je “eigen straatje” schoonvegen. Zo gebeurd, scheelt jullie werk en zou houden we het collectief het hofje mooi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén