www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

Weekjournaal EZH; week 39

In de ochtend komt Jan van de Garde ( Ballast Nedam) op de koffie.  Jan neemt het beloofde graszaad mee dat ik dankbaar in ontvangst neem. Jan heeft ons de voorbije jaren bij veel klussen geholpen. Wij nemen de stand van zaken door en maken afspraken over de aanleg van de proefvakken drainage op het grote veld, het afronden van het werk rond de steiger, het ophalen van het voetpad aldaar.

Ook hebben wij het over het afronden van het kunstwerk en een  verzoek van Thom en Elly. In plaats van vakken met gras rond hun huis  zien zij liever struiken borders.

Voor het maaien van de grachtenkant en van de open plekken vraag ik een vingerbalk maaier te leen. En dat kan het komende weekend. Hoera en dank aan Jan.

Thom en Elly spreken wij even later en direct zijn ze de hele middag bezig met het overzetten van een bollenborder naar een andere plek. Ook zaaien de twee graszaad op de kale bollen borders.

Lap loopt voorbij met een heggenschaar. Hij gaat de paden in het bos langs en zorgt ervoor dat er geen takken over de paden hangen.

Dinsdag

De husqvarna is terug uit Lelystad en gaat gelijk weer terug. Toch nog lekken van olie wordt er geconstateerd. Wij hebben een lichte maaier op proef. Die maaier is goed te gebruiken op de steile oevers langs de gracht en de kwelsloot. Willem, Bram, Lap en ik proberen het apparaat uit. Wij zien een aanschaf wel zitten. Kan een aanwinst voor de maaiploeg zijn.

Woensdag

Hans H maait een gedeelte van de wijk. Thom wijst mij op een hoop zand die gedumpt is op een ril achter de container.

Afbeelding 131klein

Is iemand getuige geweest van dit ongewenste gedrag?  Dan kunnen wij de persoon ( het moet een Kimwierder zijn) in kwestie aanspreken en vragen om de rommel weer op te ruimen en te wijzen op de spelregels die wij met elkaar hebben.

Jan van de Garde laat ter voorbereiding van het planten van struiken bij de steiger de grond frezen. Dat wordt op een vakkundige wijze uitgevoerd.

Afbeelding 127klein

Afbeelding 130klein

Elly en Thom gaan met graszaad in de weer tot het zaad op is.

Donderdag

Bij de werf van Ballast Nedam aan de Meesweg haal ik de vingerbalkmaaier op. Jan geeft nog drie taxussen staan , die ik als toegift meekrijg. Ik krijg een maai-instructie en tienmaal de waarschuwing dat niemand in de buurt van de messen komt.

Afbeelding 135klein

In de Hoekwierde plant ik gelijk de taxussen in de rozenborder.

Vrijdag

AM en Bram doen een specietest. Dat is nodig voor de restauratie van een stukje betonelement. Bram kruipt op de maaier en Willem en ik testen een borsteltje dat op de bosmaaier kan worden gemonteerd. Het is even oefenen maar je krijgt al het ongewenste groen weg uit de bestrating . Een aanwinst dus.

Dan gaan in de middag Willem, Ton en ik maaien met de vingerbalk. Dat is echt zwaar werk. Op het vlakke gaat het prima en heb je de slag snel te pakken. Behalve als je een doorsteekje wilt maken tussen de clematis lianen door .

DSC01833klein

Ook op de plek waar niet gebouwd mag worden is het makkelijk oefenen.

DSC01836klein

Echter langs de gracht is het topsport. Met het zweet op ons hoofd wisselen Willem en ik van beurt. Marion zorgt ervoor dat wij geen rietstengel te veel afmaaien. Dat zal morgen nog een hoop werk worden om al het maaisel afgevoerd te krijgen

Zaterdag

Bij een buurman is een mooie fiets uit de schuur gestolen. mensen svp let goed op, berg je spullen op en hou je ogen en oren goed open.

Vandaag de tiende wijkwerkochtend van het jaar.

EZH-Flevo7635

Er wordt een film geschoten door mannen van omroep Flevoland en Lap presenteert de primeur aan de 28 deelnemers van vandaag. De eerste infotegel.

EZH-Flevo7641

Zondag

Bram en ik maaien het laatste stukje storend riet op de plek waar niet gebouwd mag worden.

Afbeelding 166klein

Het is zwaar werk  en na afloop zien wij er niet uit maar wij hebben het graag voor over. Het levend groene protest is nu van alle hoeken goed te zien.

Afbeelding 169klein

Afbeelding 170klein

Morgen kan ik de maaier terug brengen naar Jan.

 1. Wil Neering

  Geweldig al dat werk dat jullie met elkaar deze week gedaan hebben. Wij genieten ervan mee.

 2. eline

  dinsdagochtend 8 oktober: wat was het weer fijn de rood/blauwe paaltjeswandeling te lopen. Wat is er veel werk verzet .Even stoppen op het supermooi gemaaide yogaveldje om stil te staan in “de boom” of “de adelaar”.
  Prima plekje eigenlijk voor mijn zomeryogalessen van de maandagavond.Op de achtergrond vogelgeluiden. Mooiere muziek kun je niet hebben!!
  Jammer genoeg kon ik er de laatste werkochtend niet bij zijn.
  Ik geniet enorm van de wonen in de natuurwijk,die wij dankzij de buurtploeg geworden zijn!

 3. eline

  nog eentje:
  GEEEEEEN flat hier natuurlijk!!!
  wat een klus hebben jullie hier geklaard!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén