www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Wijkwerkochtend, Windbos, Zelfbeheer

Verslag wwo van november.

Anton (in de rozenborder), Elly en Thom (bij de Hoekbrug)…

IMG_7112thom en Elly bij de hoekbrug

…zijn al in de ochtendzon aan het werk als de anderen nog aan het ontbijt zitten. Regien, Bram, Lap, Trees, Ruud en Simon houden zich later bezig met het verwijderen van het maaisel langs de gracht en de aanleg van een schelpenpad ter hoogte van 102.
Arjen, Diana, Alfred, Yvonne, Marlies en Henk gaan het bos in om een gevallen boom klaar te maken voor de zaagploeg. De oefeningen van Epke zijn niets vergeleken met de capriolen die hier worden uitgehaald. Anneke, Sandra, Susan, Margreet, Leida, Ton en ik laten zich prikkelen door de rosa rugosa. Fijn dat er echte tuinliefhebbers deelnemen in deze groep. Alle storende grassen en ander ongewenst spul verdwijnt in de kar. En bijzonder dank aan Lap, Regien en Bram voor dat zalige aanzien bij het passeren van de logistieke ondersteuning.
Tijdens de pauze met lekkers en koffie van Rob arriveert Ouwe met een vingerbalk maaier.

IMG_7120ouwe met de vingerbalk

Die wordt ingezet op de plek waar niet gebouwd mag worden.

IMG_7114hooien op de plek

Aan het eind van de ochtend zijn daar 10 deelnemers met het maaisel in de weer. Alles wordt op twee hopen gezet in de hoop dat een ringslang dat een lekker hoopje vindt om eieren in te leggen.
Regien heeft 2 soepen gebrouwen. De tomaten-/groenten- en kerriesoep vinden gretig aftrek. Het is voor allen heerlijk nagenieten van een heerlijke zonnige wwo.
Bram en Lap ruimen het gereedschap op en Ouwe maait nog een paar uur op de plek waar niet gebouwd mag worden. Ouwe, voor de tweede keer deze week, bedankt.

Het schelpenpad is gelijk in gebruik.

IMG_7122pad gelijk in gebruik

Zie ook www.hoekinzicht.nl

  1. Adriana Mooi

    Dank je wel Sinterklaas. Het is een echte “surprise” !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén