www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, Natuur kinder speelparadijs, Wijkwerkochtend, Windbos

Verslag van de WWO van zaterdag 29 februari 2020.

De WWO speelt zich af in de border, het windbos en de plek. Een ieder is bezig  op zijn eigen favoriete plek. 39 deelnemers maken ,samen met elkaar, weer een geslaagde editie.

Bij de aftrap van de WWO  staat Simon

stil bij het overlijden jl donderdag van zijn triatlon maatje Chris, Hoekwierder en deelnemer zelfbeheer van het eerste uur.

Nike, Diana en Alfred verkiezen hun border boven het bos en de plek. Leida helpt mee.

Nike praat met elk lavendeltje.

Wat ze allemaal zegt verwaaid in de wind.

In het bos is er de braam verwijderploeg Greet, Liesbeth, Yvonne, Els , Geert  en Henk.

Wat zij zeggen verwaaid niet. Het is niet zo complimenteus wat zij van die bramen vinden. Nou ja, het vruchtje valt nog wel te pruimen maar de rest van die k. plant kan ze gestolen worden.

De bramenspitters kozen voor een zware maar dankbare opgave. Niet elke hark is bestand tegen het geweld van een bramen opruimer.

Koud hebben zij het niet. En het is mooi werk . De nieuwe aanplant krijgt een goede kans niet overwoekerd te worden door die krachtige pionier.

De opruimploeg  bestaat uit Marlies en Margreet .

Marlies; “donderdag kwam er al geen einde aan maar ook nu heb ik het idee dat ik water naar de zee aan het dragen ben.

De plantploeg bestaande uit Jan, Bram, Wouter, Fred, Nicolette, Eline en ik zijn bezig bij de paddenpoel en het dijkje van Jan.  De planters zetten op vakkundige wijze 2 dennen , drie appelbomen, hazelaren, rozen  en kornoelje in de grond.

De dijk van Jan is over enkele jaren niet meer terug te vinden in het struweel. Appels komen in de buurt van de noten en vormen het hart van het voeldselbos io.

Op de plek wordt er al vanaf 900 uur geschroefd

en gekruid door Rob, Ruud, Mike en Ad.

Als tegen tienen de spit en krui meute ( Hester, Ine, Jos, Bert, Levien, Dante, Simon, Geert, Winnifred en Johan)  aansluiten wordt  er al ver voor elven het sein “berg verzet” geblazen.

De groep  verplaatst zich naar de andere hopen en gaat aan de slag. Daar voegen Bart en Stef zich bij het gezelschap.

 

Ton en Anneke hebben samen een schommel dagje.

“Lekker in eigen tempo werken aan het schommel kunstwerk“, zegt Ton. En een kunstwerk word het. Met na vandaag een artistiek laagje zand als bedding.

 “Dat hakt er aardig in”, “ik ben gebroken” en “wij oudjes moeten weerstand hebben als het virus nadert”, hoor ik na afloop. “Ik heb bezoek gehad van de man met de hamer”, verzucht Bram.

Gemene deler is dat iedereen tevreden is met het resultaat van de dag en daar gaat het om.

Bij de koffie worden wij welkom geheten door Camelia.

De koffie pauze is na lange tijd weer in de vertrouwde handen van Camelia. Na afloop straalt ze van oor tot oor.” Wat is er Camelia?” ”ik ben er een tijdje niet bij geweest. Het ging goed vandaag en ik ben dankbaar voor de  lieve ontvangst bij deze koffieochtend . Ik werd blij van de  door zo velen aangeboden hulp.”

De soep van de dag kwam uit de handen van Elise. Met altijd verse ingrediënten had zij een smakelijk soepie in elkaar gedraaid.

De basis vormde linzen. “Vega deze keer. De buurt moet virus bestendig zijn en blijven.” Elise en Mike ruimen de keuken op. Lap, Bram en ik zorgen voor de hopen in de buurt en ruimen het gebruikte gereedschap op.

Het regent. He, lekker even op de bank met de krant. Die was laat vanochtend.

  1. Winnifred

    Een mooi verslag (soms bijna poëtisch) van een mooie werkochtend, gehouden in een geweldige fijne buurt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén