www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

Verslag van de wijkwerkochtend van april 2015.

Koningsspel rond de koningslinde, borders onkruidvrij , afvalbak verplaatst en berenklauw massamoord. Veel vertier en gezelligheid. Dat is de oogst van de vierde wijkwerkochtend. 28 deelnemers hielden zich bezig met een scala aan activiteiten.

IMG_0639cbwwoopstart

Voor de pauze werd er hard gewerkt in de borders op en rond het grote veld.

IMG_0652henk en yvonne

IMG_0672border 4950

IMG_0676ine en leida

IMG_0656trees schoont de steen

En Thom was druk met de moestuinhaag. Het uitspitten, vervoer en verplanten van de koningslinde is een actie waar velen zich mee bezig hielden. De speciaal gekweekte koningslinde ssp WA werd door sterke mannen uit gespit,

IMG_0662ophalen linde

Lap zorgde voor het transport

IMG_0666laplinde

en velen waren met een bijl bezig om een plantgat te maken. ‘Onvoorstelbaar hoe hard die grond is”, verzuchtte Andre.

IMG_0644cshier gaat iekomen

IMG_0669gaatje wordt gat

Bram constateert dat meerdere harde platen in de grond opengebroken moest worden om weer verder de diepte in te kunnen. Het drainageprobleem van het grote veld werd door het archeologisch onderzoek opgelost. “Dicht gereden vette klei”! De koningslinde wordt in een keer op de juiste diepte gezet, een kransje potgrond erbij en heel veel kusjes van de dames.

IMG_0709 op zijn plek

Spontaan volgt een welkoms ritueel. Heel veel koninklijke liederen passeren de revue en heel bijzonder is het rondedansje dat bestaat uit een kruising van de sirtaki en een oerdegelijke klompendans. Bram maakt met zijn krachtige straal een eind aan het ritueel en wij kunnen naar de koffie en de thee van Camelia en Rob .

IMG_0732koffie

Na de pauze is er verder gewerkt aan de borders, heeft Ton een afvalbak verzet

IMG_0744afvalbak ton

en trok een echt moord eskader naar de kwelsloot om los te gaan op de berenklauw.

IMG_0757berenklauw

En wij hadden vandaag een primeur. Het was de eerste wijkwerkochtend in 4 jaar dat er geen soep was. Dat mag de volgende 4 jaar niet weer gebeuren. Dus geef je vast op voor een van de volgende 8 edities. Er is al een intekening voor de volgende ronde in mei. Niet getreurd, Rob heeft een paar heerlijke stokbroden met boter gehaald en er is voor ieder na afloop een lekker drankje. Na hard werken is het prettig ontspannen. Dank aan Marlies, ,Camelia Sandra, Anneke, Leida, Ine, Eline, Marrie, Winnifred, Anita, Trees, Yvonne, Paula, Arjen, Rob, Simon, Alfred, Bram Thom, Andre, Jeffrey, Martin, Ruud, Henk, Hans, Kees, Ton en Paul.

De foto’s zijn gemaakt door Martin. En Martin heeft de volgende pracht film samengesteld. Klik op de foto.

IMG_0724koningslinde film

  1. Paula

    Ik heb met een doos tissues bij de hand de Koningslinde film bekeken. De beelden en gedragen muziek roerden mij diep en deden de rillingen over mijn rug lopen. Chapeau!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén