www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Centraal grasveld, Kwelbeek, Natuur, Projecten verfraaiing, Vogelbos, Volkstuinencomplex, Wijkwerkochtend

Verslag van de NLDOET bijdrage van de Wierden/Krachtveld. Zaterdag 11 maart 2017.

Voor mij begint de dag om 09.00 uur als journaliste in opleiding Dominique vragen stelt aan Ton en mij over de EZH en onze kijk op NLDoet.

Om half 10 gaan Bram, Dominique  en ik naar de container voor het ophalen van het gereedschap en het uitsteken van enkele kleine bomen.

De VLA vrijwilligers zijn daar ook al bezig met hun NLDOET bijdrage. Duurzame rekken maken voor peulen en doppers.
Om 10.00 uur heten wij elkaar welkom. De gasten van vandaag stellen zich voor. Dat zijn Ruben  met dochter Demi-Lynn en Elzelina, Erik en Ron. Zij zijn de gastouders van Nurse Kemawat (uit Thailand) en Satoru Shibata (uit  Japan). Zo brengt ons NLDOET een bijzondere vertegenwoordiging uit Azië.

De grote groep gaat uiteen in vijf groepen.

Ton voegt zich bij de vogelbossers. Lappie maakte het volgende verslag; “Er is weer veel gewerkt in het vogelbos. Mede door hulp van Ton Huizer die de overgebleven stammen in het bos in kleine stukken zaagde zodat Ruud en Lap deze buiten het bos konden leggen.

Daarnaast waren Dick en Marrie bezig in de vlinderstrook om daar nog meer bramen uit te graven. In verband met de inventarisatie liep Dick nog even door het bos om te kijken of er nog wat te noteren was. En de werkzaamheden werd weer door Martin gefotografeerd. De koffie pauze was dit keer bij Rob en Elise thuis om daar met de groep tot afspraken te komen hoe nu verder met de ontwikkeling van de vlinderstrook en over de inrichting van het bos uitgaande van het beheerplan. Hierop werd door Rob een mailtje opgesteld voor het bestellen van diverse soorten jonge boompjes (Beuk, Eik, Es, Els en Mispel) wat Lap heeft doorgestuurd naar Henk Winter van de gemeente. Deze worden in het najaar geplant in het bos ter vervanging van de gezaagde populieren en abelen. Dit was de laatste werkdag in het bos met name zagen en takkenrillen i.v.m. het broedseizoen wat nu aanbreekt.”

De grote velders Simon, Yvonne en Henk vermaken zich aldaar met planten en harken.

Arjen en Mike hebben voor de beschoeiing ingetekend.

De wilgenplanters gaan met Johan mee voor een bijzonder grote en zware opgave. En de rest gaat met Susan aan de gang met els en fruitbomen.

Het is gezellig langs de beek. De opkomst is groot, het is mooi weer en het werk vlot als de gesmeerde bliksem. De beschoeiingsclub maken een beschoeiing ter hoogte van de ijsvogelwand. Daar gaat iets bijzonders gebeuren. Er komt turf en Chris en Ineke gaan daar een bijzonder biotoop maken voor zuurminnende planten.

Johan, Bram, Kees, Trees, Bert, Anneke, Ine, Regien en Erik houden er zich bezig met de wilgen. De opdracht is de grauwe wilgen te vervangen door schietwilgen.

Klokslag 11.00 uur zijn er 50 elzen geplant t.b.v. de knotelzen allee. Dat was hard werken voor Susan, Ursel, Anita, Margreet, Levien, Ron, Ruben, Nurse, Satoru, Dante en ik. Het protocol van gaatje graven, de els op de juiste diepte, mengsel van zand en klei retour in het plantgat wordt voorbeeldig uitgevoerd.

Na de pauze zijn de fruitbomen, de bessen en de vlinderstruiken aan de beurt. Het planten hiervan kent nog meer zorg dan de elzen. Leuk was dat de overbuurvrouw van Bert planten kwam brengen die in haar tuin te veel waren geworden. Het zijn ook prachtige vlinder-aantrekkende planten. De planten hebben gelijk een plekje gekregen.

Alle groepen kwamen samen bij de koffie (dank aan Rob) en de soep (dank aan Elzelina).

Zo was het leuk samen te delen welke voortgang wij met elkaar geboekt hebben vandaag. Met de financiële steun van het Oranjefonds. Al met al, een prima bijdrage van de Wierden/Krachtveld aan NLDOET.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén