www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Wijkwerkochtend, Windbos, Zelfbeheer

Verslag van de eerste wijkwerkmiddag in de EZH geschiedenis.

Hevige regen was er de oorzaak van dat wij vandaag de eerste wijkwerk middag in de EZH geschiedenis hebben gehad. Deze keer eindigen wij niet met de soep maar beginnen er mee. Tijdens de soep van Elise en Rob vielen de laatste druppels van de dag.

IMG_2825hutspot soep

“Wij hebben een crea worteltjes soep gemaakt opdat jullie het vanmiddag scherp zullen zien” zegt Rob ter toelichting. Niet alleen de eerste wwm maar ook de eerste hutspotsoep van mijn leven! Doordat velen in de middag al een afspraak hadden kregen wij een dubbele portie soep en dus een dubbele portie energie. En die energie hadden wij nodig want er lag zwaar werk op ons te wachten. Anita, Ine en ik maakten een nieuwe ringslang broeihoop op de plek waar niet gebouwd mag worden.

IMG_2861broeihoop

Passanten hadden moeite met het oplossen van de reden voor al dat gehark en gesleep. Broeihopen zijn van groot belang voor de voortplanting van ringslangen. In juni leggen ringslangen 5 tot 30 eieren in een broeihoop. Door de inwendige temperatuur van deze composthoop worden de eieren uitgebroed. Na 6 – 10 weken, in de maanden augustus en september, komen er kleine ringslangetjes uit de broeihoop gekropen. Vanaf half oktober zoeken de ringslangen hun winterverblijf op.
Elders was een rilverplaatsingsgroep bezig.

IMG_2855chaos bij de start

Chaos bij de start maar in de loop van de middag neemt de orde toe. Bramen en clematis steken en takje voor takje een nieuwe ril modelleren. Ter meerdere eer en glorie van het welbevinden van mens, dier en plant. De deelnemers hadden al snel een keus gemaakt voor de inrichting van de nieuwe bosrand. Een mix van krenteboom en Gelderse roos gaat het worden. De pauze kwam als geroepen.

IMG_7329rob en de koffietafel

Rob had voor ons een heerlijke tafel gemaakt. Er bleef geen koekje liggen. Laarsen en schoenen kunnen weer aan.

IMG_7330na de pauze weer de blubber in

De rillers vroegen na de verkwikkende pauze al snel om extra ril hout nadat alles was aangeharkt.

IMG_7327harken in het windbos

IMG_7328harken in het windbos

“Ik weet nog wel wat te liggen”, zegt Lap en pas na twee vrachten met hout uit het Vogelbos is de honger van de rillers gestild en gingen wij graag op de foto bij het resultaat en besluit van de dag.

IMG_7334bijde nieuwe ril
Jammer dat Ine, Marrie en Sandra niet op de foto staan. Sandra maakte de foto na een forse tackle die diep rood verdiende.
Ine, Marrie, Anita, Marlies, Elise, Rob, Rob, Martin, Stan, Sandra, Ruud, Lap, Bram, dank voor jullie bijdrage aan een geslaagde wijkwerkmiddag. Volgende keer weer gewoon om 10 uur starten hoor! Die volgende keer wacht er nog zo een strook op ons. Voorwaar pittig maar dankbaar werk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén