www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal Wonen, Zelfbeheer

Uitnodiging wijkoverleg

Gaarne nodigt het EZH (Experiment Zelfbeheer Hoekwierde) bestuur u uit voor een wijkoverleg op dinsdagavond 11 februari in de gemeenschappelijke ruimte van Centraal Wonen.
Aanleiding voor deze bijeenkomst zijn het behalen van de icoonprijs 2014 van Groen Dichterbij en de behoefte van het bestuur van de EZH om met alle bewoners van de Hoekwierde te evalueren en vooruit te kijken.

De agenda van de bijeenkomst kent twee agendapunten:
• Evaluatie 2.5 jaar Experiment Zelfbeheer
• Bespreken projectvoorstellen 2014/2015

In de zomer van 2011 is gestart met het experiment. Nu, na 2,5 jaar is er een hechte groep aan deelnemers die individueel of in groepsverband zich inzetten voor het onderhouden van onze wijk. Die inzet heeft geleid tot een fraaie wijk, een groot succes en een voorbeeld voor velen. Onze gezamenlijk prestatie heeft er toe geleid dat wij niet alleen in de mooiste wijk van Almere wonen maar ook de meest hechte onderlinge banden hebben. Het is niet voor niets dat wij Icoonproject Groen Dichterbij voor het jaar 2014 zijn geworden.

De vraag die nu voor ligt is of de werkwijze die werkenderwijs zich heeft ontwikkeld aangepast moet worden. Worden de diverse rollen naar wens en tevredenheid uitgevoerd of niet. Waar zijn aanpassingen en verbeteringen gewenst? Moeten wij niet een nieuwe naam bedenken? Het is toch geen experiment meer!

De icoonprijs geeft nieuwe mogelijkheden om onze wijk te verfraaien. In het voorjaar van 2012 zijn voorstellen om de wijk te verfraaien besproken. Inmiddels is het overgrote deel van die projecten gerealiseerd. Boomgaard, jeu de boulesbaan, hoeksteen, kunstwerk etc. Het jaarverslag geeft een fraai overzicht van de bereikte resultaten. Resultaten die de meesten van ons tevreden stellen. De vraag is nu of wij het hierbij laten of dat de prijs van Groen Dichterbij een nieuwe impuls vormt voor een nieuwe ronde verfraaiingen. Wij roepen u op hierover na te denken.
Van diverse kanten zijn al ideeën genoemd. Zo is er het idee voor het maken van een kruidentuin, een ooievaarsnest op de plek waar niet gebouwd mag worden, het maken van fleurige borders bij de steiger en het houden van reanimatietrainingen. Het is de bedoeling dat de ideehouders hun voorstellen indienen en op 11 februari toelichten. U bent dan in de gelegenheid tijdens de bijeenkomst uw mening te geven. Na de inventarisatie zullen we in samenspraak met elkaar tot een beslissing komen welke ideeën er uitgevoerd gaan worden.

Gaarne ontvangen wij uw idee en zien uw komst en deelname op 11 februari met plezier tegemoet.

Het bestuur van de EZH,

Armand van Delft, Ton Huijzer en Paul Weber.

Agenda 11 februari

  • 19.30 uur Welkom in de gemeenschappelijke ruimte van de woongroep
  • 19.30 – 20.15 uur Evaluatieve terugblik en resumé leerervaringen in de periode zomer 2011-heden
  • 20.15 – 20.30 uur Pauze
  • 20.30 – 21.30 uur Toelichten en bespreken van diverse voorstellen ter verbetering van de wijk
  • 21.30 uur Sluiting

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén