www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

Splish, splosh, splish, splosh…

Teun, Tanner en Finn.

EINDELIJK is het ze gelukt! Na het houten vlot en het kunstproject van ‘Buitenkunst pinksterweekend’ heeft Teun Hamel de hand weten te leggen op een heuse boot!

Dat Teun altijd al het water op wilde, was duidelijk. Mijn zus Annet stemde meteen in toen haar zoon Rover vroeg of hij met Teun en de boot mocht spelen. Tuurlijk! Waar gaan jullie, in een vijver ofzo? Nou… Roemer had nog wel een zwemvest. Daar ging een alarmbelletje rinkelen. En het was een prachtig vlot! Versterkt met plastic melkpakken en een grote hoeveelheid spijkers lag het, in de verte aan een tuinhekje doen denkend, vlot al snel in de sloot. Annet, zoals gezegd geallarmeerd, sloeg het geheel persoonlijk gade. En een lol dat ze hadden. Gelukkig bleek al snel dat het vlot zelfs zonder drenkelingen niet zou blijven drijven en werd het eerste project afgerond.

In het Pinksterweekend waren Teun en mijn zoon Finn op uitnodiging van mama Liesbeth naar het fantastische ‘creatief kamp’. (De plek waar ik ooit bevriend raakte met Lantijn, dochter van Suzan Zijlstra en zonder welke ik zelf dus nooit van Almere zou hebben gehoord, maar dat terzijde) Op dit Pinksterweekend wist Teun Hamel wel wat hij samen met Finn moest bouwen: Een kajak. Met stokken versterkt, met plastic verpakt en in zijn dromen wellicht ook waterbestendig ligt hij nu, afbladderend, nog in de voortuin van de Hamels en wie kijkt er nog naar beneden bij het zien van die fantastische ‘geslaagd’ vlag. Maar: hij ligt er nog. Bleek helaas niet zeewaardig, wel kunstzinnig.

En toen kwam daar de opblaaskano. Hij doet het! Met Teun zelf in de boeg, en een stuurman achterin, kan als hij het heel lief vraagt zelfs Tanner in het midden en vaart de kano. Ze zijn best goed, al zeg ik het zelf! Natte knieën geen bezwaar, de wind nemen ze voor lief en wellicht kan hij ooit nog eens met de boot naar school. Dat is de nieuwe droom van Teun, denk ik.

Teun, Tanner en Finn.

Zie je ze in de gracht? Een beetje aanmoediging kan geen kwaad. Geen zorgen, alle jongens kunnen zwemmen dus mocht het ooit misgaan, dan komt het goed. Alleen Tanner… die moet er uitgevist worden, vrees ik. Maar die mag dan ook absoluut niet alleen het water op.

Groetjes,

Nienke, Hoekwierde 62

 1. Camelia

  Buurtfeest.

  Het was erg leuk en we hadden mooi weer, er waren veel mensen en het eten was lekker.
  Daarom wil ik alle mensen bedanken die zo veel moeite hebben gedaan om deze prettige dag te organiseren.

  Dank jullie wel.

  Camelia.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén