www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

Serious Request

Jorian en Thymion haalden geld op voor Serious Request. Ze zijn langs de deuren in de wijk gegaan om statiegeldflessen op te halen. De opbrengst wordt aan Serious Request gedoneerd. Ondertussen hebben ze al € 60,- opgehaald! Een welgemeende dank aan alle buren die hun flessen hebben gedoneerd!

Al acht jaar organiseert  3FM in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een nationale inzamelingsactie voor een stille ramp. Elk jaar staat een specifieke stille ramp centraal. Dit jaar voeren ze actie voor de bestrijding van babysterfte.

Het Glazen Huis

Drie DJ’s van 3FM sluiten zich in de week voor kerst zes dagen op in een glazen studio. Ze eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen vanuit het Glazen Huis. De 3FM DJ’s roepen zo veel mogelijk mensen op om in actie te komen voor de stille ramp en het Rode Kruis; door tegen betaling een plaat aan te vragen, geld te doneren of door zelf een actie op te zetten.

De edities door de jaren heen

In 2004 haalde de eerste editie van 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zetten 3FM en het Rode Kruis elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Steeds meer landen sluiten zich aan bij de actie. Zo deed België van 2006 tot 2012 mee, sloten Zweden en Kenia zich in 2008 aan en staat sinds 2009 ook in Zwitserland een Glazen Huis. In 2011 stond het Glazen Huis in Leiden en werd meer dan 8,6 miljoen euro opgehaald voor moeders geraakt door oorlog. Het Glazen Huis staat dit jaar van dinsdag 18 t/m maandag 24 december op de Oude Markt in Enschede.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén