www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Zelfbeheer

Schoon de winter in; buurtaktiedag 2

“Hier wil ik ook wel wonen!” zegt de postbode met een grijns van oor tot oor. “Het is hier zo gezellig, overal zijn mensen bezig.”
Die postbode schiet midden in de roos. Er zijn ruim 40 Hoekwierders bezig met de ”finishing touch“ van de actie, “Hoekwierde, schoon de winter in“.

De Woongroepers waren vandaag massaal in hun opkomst. Ruim twintig in getal. Anne Marije stond al om half 10 te trappelen om te gaan blazen. Een prachtige reveille. Iedereen uit hun nest en hup naar buiten en de handen uit de mouwen.

Wouter hobbelt met de “mug” achter Anne Marije aan. Op een gegeven moment kon je in het straatje over de hoofden lopen. En na twee uur alles spik en span. Zelfs na de oplevering vorig jaar van het groot onderhoud zag het er nog nooit zo netjes uit.

En aan de voorkant onder leiding van Bert en Anneke een heg voorbereidingsaktie. De bijl vloog gevaarlijk door de lucht en er gingen weer karrenvrachten vol het Windbos in. Met geweldige hulp van Teun, Finn, Sem en Tanner die vandaag geen klus te zwaar was. Bladeren in de zakken, op de kar tillen en even later na een een ritje in de kar alles weer het bos in. Finn denkt al aan verstoppertje spelen in die grote berg met bladeren!

Na een stortaktie komen Wouter en ik Marianne en Chris tegen die bolletjes aan het planten zijn. Uit nijd dat zij geen bollen kregen hadden zij zelf maar gekocht. En die waren ze aan het planten. Gelukkig maar dat ik langs reed om dit misverstand uit de wereld te helpen.
Bijna iedereen doet mee bij de Woongroepers, de afwezigen zijn op een hand te tellen.

Naast Anne Marije stond ook Anton die vandaag zijn debuut maakte met de Grote Velders te wachten op een leuk klussie. “Hoera, bollen planten. Daar ga ik voor.”
Samen met Simon, Bram, Arjen Anneke en Ton planten ze een strook krokussen en narcissen bij het “begin” van het grote grasveld. Om de narcissen te planten moeten er zoden losgestoken worden. Dat kost kracht. Volgende keer een andere methode? Bram zorgt samen met Rene voor het verwijderen van blad en borstelt het laatste randje van de verharding. Borstelwerk is nu winterklaar.

Hans is er ook al om half 10. Namens de Uithoekers haalt hij de kruiwagen met spullen op. Ook in die kruiwagen bollen voor langs de gracht. Ik kan niet wachten op het voorjaar om te zien waar Hester die leuke crocussen heeft verstopt.

Hester ontbolstert ook het rode rozenvak. Daar zal Wil blij mee zijn.
Kees en Hans doen aan bladinzamel innovatie. Het resultaat is ruim 50 volle zakken met blad. Er zijn zoveel zakken dat Ton en Hans een ruim uur na afloop nog aan het ruimen zijn.
Het weer was  fantastisch, droog en geen wind. Kees, Hans L, Ton, Greet, Hester en Anita ruimen het blad weg langs de gehele watergang tussen 102 en 127. We kregen zelfs koffie vanuit een kruiwagen (steenbok) op de werkplek van Nienke en Tanner, waarvan wij van genoten hebben. Kees heeft nog de bladeren bij het grote grasveld (no. 127) op een hoop geblazen, terwijl Greet en Hester de rand van het gazon (heg van planten aan de parkeerplaatsen)  hebben schoon geharkt. Jos is weer met de bosmaaier bezig geweest langs de hele watergang om het gras en nog wat riet weg te maaien. Marion heeft in een groot deel van de wijk het zwerfvuil opgeruimd. Henk en Yvonne hebben een plantenvak schoongeharkt, onkruid gewied en opgeruimd en alvast wat narcisbollen geplant voor het voorjaar.  Decia zorgt dat alles weer op de gevoelige chip staat en Eric zorgt voor het uitzicht van Decia: heggenknipstrook.

Na afloop van de aktie is er de keus uit twee supersoepen, een vegetarische van Rolly en een pinda/kip met nog veel meer soep van Margreet. En lekker gesneden broodjes van Fietje, onze brugwachter!

Het ziet er geweldig uit, de actie is geslaagd. Wij hebben de afgelopen twee weken geïnvesteerd in elkaar en een fraaie toekomst. Overal zijn bollen geplant en er is ervaren hoe leuk en zinvol het is om met elkaar te werken aan onze directe leefomgevingskwaliteit.

Groet,

Paul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén