www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

Reanimatie bij de EZH. “Hoe gaat het?”

 

Het is 28 november 2014. Twee elektroden zijn op de borst van het slachtoffer geplakt.

Afbeelding 177klein

“Is er geen contact met het slachtoffer” , klinkt het nadrukkelijk uit de mond van Arjen. Alleen dan mag de rode knop ingedrukt worden en komt, net als in GTST , er weer leven in het slachtoffer. “Maar niet heus”, stelt Arjen de reanimatietrainer van het Flevo. Na vandaag zullen jullie allemaal lachen om die films op tv als er weer een reanimatie met succes wordt afgesloten met een weghuppelend slachtoffer. “Volstrekt onmogelijk en dat zal jullie als jullie ooit moeten reanimeren echt niet voor elkaar krijgen.”

Maar eerst gaan wij terug naar de basis van veilig stellen, aanspreken, hulp inroepen, pompen ( en een en twee en drie en vier………) en beademen. Arjen brengt ons in een moordernd tempo het zoveel stapen plan bij.

Afbeelding 173klein

Wij leren snel , zijn adequaat directief,

Afbeelding 174klein

en hebben voor de pauze met een alcohol kegel van hier tot aan de Kornwierde

Afbeelding 176klein

de basis onder de knie. Daarna gaan wij met een AED aan de gang

Afbeelding 178klein

en tot slot mogen wij de trainers Magda en Arjen in de stabiele zijligging leggen. Eindelijk rust. Maar neen, wij moeten toasten omdat wij met goed gevolg de training hebben afgesloten.

Afbeelding 180klein

Het EZH certificaat volgt. Ik denk maar zo dat dit onderwerp, reanimatie en AED, weer terugkomt bij het bespreken van het jaarplan 2015.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén