www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

Pups!

De natuur laat zich niet dwingen. Volgens de berekeningen zou Anoukje pas vanaf donderdag mogen bevallen maar vanochtend – overigens precies op haar vijfde verjaardag – om tien voor half acht diende zich de eerste pup plotseling aan.
Te kort tijd om de hondenschool te waarschuwen dus met de ervaring van de vorige dracht heeft Magda Anoukje deskundig kunnen helpen met de geboorte van de eersteling. Het was daarna afwachten hoeveel pups er nog zouden komen. Afgaande op de omvang van Anoukje – dit ook in vergelijk met haar eerste dracht – werd een aantal van zes pups als maximum ingeschat.

Om drie uur in de middag werd toch nog de zevende geboren. Gezien ook het uitblijven van weeën daarna; het gedrag van Anouk en het resultaat van het “bevoelen” van de buik wisten we het echt zeker; dit was het. De werpkist schoongemaakt; de vloer in de Dettol en dan maar genieten van al dat nieuwe leven.
De verloskundige gaat tegen vieren naar huis en Magda en ik gaan lekker aan een wijntje.

Ik kijk nog eens trots en vertederd naar Anouk en geloof m’n eigen ogen niet: Ineens zie ik onder de staart wat bewegen. Een vlies met inhoud baant zich een weg naar de buitenwereld. Lichte paniek in de tent. Magda veert op en bevrijdt de kleine uit het vlies. Het pipetje is reeds in de container maar Magda pakt de kleine en zuigt het vocht uit de neus en de mondholte. Flink wrijven en gelukkig…het maakt geluid. Een knokkertje.

Dus toch nog een onverwachte achtste pup. Precies verdeeld in vier jongens en vier meiden. Moeder en kroost maken het prima. Het is een fantastisch stel. We genieten er met volle teugen van.


Simon, Magda en Tamara

  1. Wouter

    Van harte gefeliciteerd met de mooie pups.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén