www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Nieuwbouw, Zelfbeheer

“Opgeschoten gras” deel 2

 

Afbeelding 143klein

Als je vanaf het Krachtveld het boerenwormkruidpad loopt stuit je op het fietspad. Als je dit oversteekt dan sta je op de plek waar niet gebouwd mag worden.

Afbeelding 144klein

Links zie je het pad dat door de grote maaier wordt gemaaid. Rechts het smalle paadje, evenwijdig aan het talud, dat het terrein open maakt voor het bestuderen van de bijzondere flora.

In de afgelopen week zie je hoe groot het ratelaar veld gaat worden. Als je goed kijkt zie je ook overal de orchideeplanten. Er zijn plekken waar ik meer dan 8 planten per m2 tel.

Afbeelding 148klein

Loop je het maaimachine pad dan hoor je nog steeds het kabaal van de jonge spreeuwen. In de roodstaart kast zit volgens mij een pimpelmees. Dat mag natuurlijk. Een nestkast lijkt dit jaar niet gebruikt te worden.

Afbeelding 150klein

Als je hier toch bent loop dan even door het andere fietspad over. Dan zie je het pad dwars door het vlinder/orchidee veld. Dit veld is even zo rijk aan orchideeën. De paden hier gaan een onderdeel vormen van de wandelpaden die wij in de Hoekwierde gaan uitzetten en waar een ieder over is geïnformeerd middels de huis aan huis verspreide nieuwsbrief. Tot dusver hebben wij alleen positieve reacties ontvangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén