www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Pipo-wagen, Zelfbeheer

Nieuw informatie paneel op feestelijke wijze onthuld.

“Zo leerzaam en zo goed georganiseerd” zegt Barbera na afloop van de feestelijkheden op zaterdag 9 mei. De dag dat de wandelroutes officieel zijn geopend. En Barbera is niet de enige die waarderend spreekt over de nieuwe voorziening.
De bijzondere historie en de grote verscheidenheid aan flora en fauna zijn nu voor een ieder toegankelijk. Je kunt dat zelf zien door de wandelingen te lopen en met een ipad kun je op elke plaats in de route achtergrondinformatie raadplegen. Maar ook thuis op de bank kun je virtueel de wandeling lopen en alles te weten komen van de historie, plantenleven, paddenstoelen, vogels vlinders, ,libellen en waterjuffers.

 

Snap4opening bord
De hoofdsponsor van dit project is het streekfonds Flevoland. Het is dus logisch dat Frans Loos van het Streekfonds geassisteerd door stadsecoloog Ton Eggenhuizen van de gemeente Almere het informatie paneel nabij de startplek van de wandelingen mag onthullen.

IMG_0909opening

Ton heet daar om 1600 uur de vele aanwezigen welkom en geeft eerst Lap het woord om de 50 aanwezigen te informeren over de totstandkoming van dit project. Lap kent al de inhoud van een vervolg aanvraag bij het streekfonds. Een aantal I-pads voor de digibeten in de wijk. Frans vertelt enthousiast over de doelstelling van het Streekfonds en spreekt zijn waardering uit over dit project en de vrijwilligers die het tot stand hebben gebracht.Dan volgt de officiële onthulling.

Snap7opening bord

Floris de beagle weet wel raad met twee nieuwe palen in de wijk en licht achteloos een poot!. Voldaan sluiten de aanwezigen de dag met een drankje bij de pipo.

 

IMG_0901opening
Camelia en Rob zijn vanaf 7uur druk geweest om alle deelnemers te voorzien van een hapje en een drankje. Zij pendelen heen en weer tussen een rondzwervende pipo en de huiskamer van de woongroep.

 

IMG_6284cateringpipo9mei
De feestdag begint om 6 uur met een groep van 18 vroeg vogels die onder leiding van Greet de rode route wandelen en van alles te weten komen over de wonderlijke wereld van onze gevederde vrienden.

IMG_0863catering 9mei

Om 10 uur is er voor de uitslapers een herhalingsoefening.
Om 11 uur opent Rob de wandeling met als thema de historie met plaatjes van de bouw van de wijk in 1984 en 1985.

IMG_0874start wandeling historie

Rob vraagt met nadruk om de toelevering van foto’s van die tijd.

Nicolette en Lap dragen feitjes en weetjes aan in de wandeling die volgt.
Marion start in de huiskamer met haar verhaal.

IMG_0881start libellen

IMG_0888cbvlinders

En ook zij weet met haar groep geïnteresseerden het een en ander in de wijk terug te vinden.
De laatste wandeling is onder leiding van Ouwe van de Molen en stadsecoloog Ton Eggenhuizen. Als je alles te weten wilt komen over de flora en fauna in onze wijk mogen die twee nog wel tig keer terugkomen .In elk deel van het seizoen is er weer iets nieuws te beleven.

De “making off”, de plaatsing en de opening van het bord zijn in beelden gevangen door Martin. Zie //www.hoekinzicht.nl/EZH-wandelpaden.htm

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén