www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Nieuwbouw, Zelfbeheer

Leerzame ontmoeting met Hoogeveners.

Op vrijdagmiddag 11 oktober ontvangen wij onze gasten uit Hoogeveen.Wij maken kennis met Henk Derks , collega actieve bewoner , hij heeft het idee om een park her in te richten, hij wil het verhaal horen van ervaringsdeskundigen. Klaas Smit, wethouder voor oa sociale zaken en groen ziet zo een bewonersinitiatief wel zitten maar heeft niet zo veel geld.  Jan Knol ,raadslid van gemeentebelangen zit in de oppositie en wil Henk graag helpen en Gea Lunsing, coördinerend ambtenaar die bij ons een abonnement heeft . Zij heeft het trio naar de Hoekwierde geloodst. Na de kennismaking laten wij de film “ mij een zorg “ in de Hoekwierde zien. Aanvankelijk zien de gasten het verhaal gereserveerd aan. Van links naar rechts, Gea, Klaas,Jan en Henk.

Afbeelding 031klein

De film brengt de tongen aardig los. Al snel vragen en spreken zij honderduit. Buiten is het koud en  regent het. Binnen is het warm en geëngageerd. Klaas zit op het puntje van zijn stoel.

Afbeelding 032klein

Wij sluiten hem in ons hart als hij stellig stelt dat je sociale problemen niet oplost met nieuwbouw. Daar zijn ze in Hoogeveen al lang achter gekomen. Vol ongeloof hoort hij onze verhalen aan over het dicht bouwen van de Wierden. Zullen wij Ed Anker in contact brengen met zijn collega?? Het leuke van vandaag is dat er tijd is dat AM, Rob, Ine ,Willem, Bram, Ton en ik , ieder op zijn  manier , de eigen ervaring  met  de  EZH kan vertellen .Zo leren wij allen van elkaar. Na een korte wandeling in de regen maken wij de balans op en wordt er na gegaan  hoe de ervaringen van de EZH in Hoogeveen gebruikt kunnen worden.  Al met al een leuke en leerzame discussie en uitwisseling.

Afbeelding 038klen

Afbeelding 033klein

Wij worden uitgenodigd om eind november in Hoogeveen een studie dag bij te wonen. Klaas dankt ons hartelijk voor onze  gastvrijheid en de verkregen inspiratie. Hij geeft ons de zegen in de strijd tegen de woningbouw.

Afbeelding 037klein

Klaas, Jan , Gea en Henk, succes met jullie park en stuur Ed , die  ons  natuurparkje wil dicht bouwen, een kaartje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén