www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Volkstuinencomplex, Zelfbeheer

Kinderen enthousiast over hun nieuwe tuintje.

7 meiden en twee jongens worden welkom geheten door Renate, Hassan en Paul.

Het eerste kindertuin seizoen in de Wierden is gestart. Dit is financieel mogelijk gemaakt door Ymere. Het idee van de kindertuinen verdiende de Ymere Betere Buurtprijs. Logisch dus dat Simone en Janneke, de vertegenwoordigers van Ymere ,helpen met het ophangen van de Ymere vlag. Een mooie achtergrond voor een groepsfoto waarop een ieder zijn waardering uit voor Ymere. Goede actie, Ymere!

Afbeelding 003kleinAfbeelding 016klein

De eerste prestatie van de kinderen is het maken van een eigen naambord. Dat doen wij bij de container. Rennen!!!

Afbeelding 018klein

“Het is de bedoeling een mooi  naambordje  te maken. Daar kun je gekleurde spijkertjes voor gebruiken.”. Bij deze kids hoef je dat maar een keer  te zeggen.

Afbeelding 023kleinAfbeelding 025klein

Renate heeft lootjes en zo krijgt  een ieder een eigen tuintje.

Afbeelding 027kleinAfbeelding 028kleinAfbeelding 031kleinAfbeelding 032kleinAfbeelding 033klein

Na het planten van het naambord was er het eerste lesje van meester Paul. “Welke grondsoorten zijn er in Nederland”  is een vraag van de meester. “Blubber’ luidde een ontwapende antwoord. Daar zag de meester de humor wel van in.

Afbeelding 042klein

 

“ En wie weet  waarom zand uit elkaar valt en klei zo een harde bonk is”. Meteen al moeilijk hoor, zo een eerste les.

Afbeelding 040klein

Afijn , wij gaan telen op kleigrond en die grond stelt hoge eisen aan de grondbewerking en daar is een ieder de resterende tijd druk mee bezig. Meester Paul geeft een ieder een harkje en een schepje. Is dat even hard werken!. Gelukkig is er hulp van pappa  Eric en de mamma’s Decia en Patricia.

Afbeelding 035kleinAfbeelding 036kleinAfbeelding 043kleinAfbeelding 046kleinAfbeelding 048klein Afbeelding 044kleinAfbeelding 051klein

 

 

Juf Renate deelt een formulier uit. Het huiswerk bestaat uit het maken van een keus uit de te telen gewassen.

Afbeelding 038klein

Bij vertrek krijgt ieder ook twee potjes mee. In het ene potje wordt een zaadje gestopt van een reuzen zonnebloem. In het ander potje gaan drie radijs zaadjes . Spannend of er volgende week al iets boven de grond is gekomen. En met ieders teeltwensen  gaan wij voor ieder kind een eigen teeltplan maken en daar gaan wij volgende week mee verder. Elke maandagmiddag van half vier tot vijf uur.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén