www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Maaierij, Natuur, Natuur kinder speelparadijs, Windbos

Journaal zelfbeheer Hoekwierde eo van week 13; 25 maart – 31 maart 2019.

Maandag

Ik spreek Carol en Jos en zij  roepen spontaan; “zoek de verschillen in het krachtbossie”. Na lang zoeken vind ik er drie. Met een hulplijn. De hints zijn slak,

van Gogh

en een klimplant.

Trees en Susan zijn gesignaleerd bij de boomgaard. Er is door hen gesnoeid.

Thom zit op zijn knieën en vraagt. “Doe ik het zo goed El?”.” Nou niet zo diep inknippen,schat.”

En dat hoor ik allemaal bij een hypericum border. Even verder is Lap bezig drie beukenhaagjes te schonen. Met deze wind moet je wel opletten’,  zegt Lap, want voor je het weet ligt de hele straat onder het blad. Rudy snoeit de vlinderstruiken terug

en opent zijn maaiseizoen door te maaien langs de kornwierdegracht.

In de middag verzamelen Greet, Nicolette, Lap, Johan, Ad en ik ons in het windbos voor een paar uur rillen en rilhout afvoer.

Kijk zegt Johan . Ad is zo blij dat er weer gerild kan worden dat hij daar aan het dansen is. “De dansende riller. Tja, mijn ril talent school levert een grote verscheidenheid aan kwaliteiten”.”Die man heeft ijzeren longen!”

Heeft die spreeuw nu al jongen?

Dinsdag

Jordi zelf komt de bomen voor het krachtbossie en het windbos persoonlijk brengen. Dus niet alleen zagen maar ook zorgen voor nieuwe aanplant  is bij hem in goede handen. Goede zaak. Jordi helpt Jos door de bomen nabij de plantplek te leggen en een beginnetje te maken met het plantgat. In de Laren zijn rioolbuizen opgegraven . Die gaan naar de natuur kinder speelplek toe . Arian van de gemeente gaat dat voor ons regelen. Ook heb ik contact met kwekerij de Batterijen in Ochten over de levering van het plantgoed voor zaterdag as.

In het bos staan de bosanemonen nog steeds fraai te bloeien.

Ziedaar ,de eerste paardebloem.

Woensdag

Trees schoffelt in de boomgaard.

Er is druk verkeer tussen de Laren en de plek”. 6 rioolbuizen worden bezorgd en 50m3 zand.

Als Raymond, Levien en ik gaan kijken is het materiaal al in gebruik genomen door verhit spelende jongens. “Niets meer aan doen”, lijkt ons. Maar niet heus, wij filosoferen over de vele opties. Maar vooral over de vraag ;is het zo genoeg of kunnen wij nog meer buizen gebruiken. Jan loopt ook langs en zegt als Bo zijn pootje licht tegen een van de buizen: ”Dat kunnen wij niet weken zo laten liggen. Huur het kraantje maar voor zaterdag”.

Het maaischema 2019 is opgesteld door maaibaas Bram. Er zijn weer drie ploegen die dit jaar drie of vier keer drie weken aaneen maaidienst hebben. Rudy wacht niet en maait ook vandaag in de Kornwierde.Als die lui op de maaier de mooie dingen maar laten staan.

 

 

Donderdag

Al vroeg levert de Batterijen, kweker uit de Betuwe ,plantmateriaal voor de buurt.

Het kriebelt al een tijdje bij de maaibaas. In zijn dromen hoort hij het gras groeien. Zelfs twee kontjes hoog. De ondeugd! Vandaag wordt er met Rob en WW  K.Ubota opgepoetst. Aan het eind van de dag wordt er een rondje KWAM gedaan. “So far ,so good”, oordeelt het trio.

Niets lekkerder dan de lucht van vers gemaaid gras”.Bij leven en welzijn beleven wij volgende week de eerste echte maaidag van 2019”, meent de maaibaaas.

Nicolette, Martin en Lap schonen de beukenhaag in het Dunlop pad. Martin en Lap doen een afvalbakkenronde . Met dank aan Arian en Wilco worden nog eens twee buizen en een partij aarde naar de plek gebracht.

Rudy krijgt van Joop college

de dotter

Vrijdag

Voorbereidingen voor de dag van morgen. Op de plek spelen twee jongens verhit rond en in het water. “Het is hier leuk mijnheer”. De jongens komen met een takken schaar aanzetten.” Gevonden mijnheer.” Zij vertellen dat zij dril hebben uitgezet op verschillende plekken in de plas. Volgens Arjen beweegt het dril al.

“Kunnen wij een touw spannen van de ene kant van de plas naar de andere? Ik leg uit wat de grote mensen bedacht hebben. Een speel en een natuur gedeelte. Daar hebben zij zo hun eigen gedachten over. Ze zijn van harte welkom  om morgen mee te helpen.

Zaterdag

Op een mooie lentedag is daar tijdens de WWO van 30 maart 2019 de geboorte van de” Isles of Jan”

en een Jan die opgeeft. “ik krijg hem niet omhoog”. Er is de aanplant van bomen in het krachtbossie

en struweel in een “plek” mini bosje.

Het touw staat weer strak.

En is veel kinderpret en veel gezelligheid in de borders en tijdens de koffie en de soep voor de 38 deelnemers.

Op de volkstuin hoor ik van Marianne en Luciende dat zij een bever hebben zien zwemmen bij de Hoekbrug. Ook heb ik een gesprek met een van de jongens die vorige week bezig waren met het touw op “de plek”. “Wij probeerden het touw strakker te krijgen mijnheer. Dat ging niet helemaal goed.” “Oke jongen, fijn dat je het komt vertellen en je bent van harte welkom om mee te bouwen op de laatste zaterdag van de maand.”

Maandagmiddag is er een inhaal boomplantmiddag in het windbos. Start om 1300 uur.

Maandagavond is er een reanimatietraining verzorgd door Magda en Arjen. Er zijn plekken vrij gekomen. Dus je kunt nog meedoen.start om 19.30 uur

Greet nodigt je uit voor deelname op donderdag  avond aan het nieuwe braamsluip seizoen. Start om 1900 uur op het groet veld.

en vrijdagochtend wil Mike cs weer een plankier verbinding maken.

Tot besluit nog een paar pareltjes van Arjen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén