www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Kunst en cultuur, Natuur, Wijkwerkochtend, Zelfbeheer

Jan, de verrassing van dit weekeinde.

 

 

“Ik was al een paar dagen zenuwachtig voor vandaag” openbaart Jan als hij een uurtje met de kraan bezig is. “Maar het is alsof ik nooit anders heb gedaan. “Het is alweer 25 jaar geleden dat ik gewerkt heb als kraanmachinist. Het is fijn te weten dat ik die skills niet heb verleerd”. Na het graven van de kwelbeek in maart zegt Jan een keer tegen Ton dat hij dat kraanwerk ook had kunnen verzorgen. Dat is niet tegen dovemans oren gezegd.   Van af dat moment was het wachten op een gunstig moment om een proef op de som te nemen. Dit weekend was het zover. Op zaterdag 28 mei brengt de Almeerse  kraanverhuurder Gert Jan Bon om 7 uur de kraan.

IMG_7756start op zaterdag

Na een korte instructie gaat Jan aan het werk en zoals eerder gesteld heeft hij de slag weer snel te pakken.

IMG_7757eerste oefen hapje

Wat zeg ik, Jan is niet meer uit de kraan te krijgen. Met moeite trekken wij Jan uit de kraan voor het noodzakelijke  natje en droogje. “Heerlijk dat ik op deze wijze een bijdrage kan leveren aan die prachtige wijk met die prachtige buren. Ik verheug mij er nu al op dat ik straks met mijn hondje over “mijn “paden loop”, zegt Jan. “En ik was alweer vergeten hoe leuk dit is. Ik kan mij nog herinneren …”Volgt een anekdote die op deze plek niet thuis hoort.

Wat in zijn algemeenheid wel gesteld kan worden is dat Jan laat zien dat een ieder heel veel kan en dat het zo veel toevoegt als die talenten voor de wijk kunnen worden ingezet. Jan heeft dit weekend veel plezier gehad aan zijn oude vak bekwaamheden

IMG_7766jan plezier

en tevens heeft hij een groot aantal kwelbeek omwonenden en kwelbeekwerkers bijzonder blij gemaakt.

DSCN1006publiek bij de mgraver

Met een korte nachtrust heeft Jan bijna twee dagen gewerkt van zonsopgang tot zonsondergang. Een topprestatie . Voor velen een inspiratie. En als je het nog niet gezien hebt. Ga gauw kijken wat hij gedaan heeft. Eilandkunst dat zo een plekje kan krijgen bij Oerol.

IMG_7768kraan zondag

CIMG2036

Dank aan en hulde voor Jan.

 

  1. Hans en Marion Lap

    Jan,
    Wat ziet het er prachtig en professioneel uit. Ik en vele anderen zijn heel trots op je werk. Het is zo vlak dat we zo kunnen verzanden op de wandelpaden. Bedankt.

  2. Zo zie je nou maar , eens een kraanmachinist altijd een kraanmachinist

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén