www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur kinder speelparadijs

Heetste week ooit. Hittegolf gelukkig voorbij. Wie neemt het Y&H stokje over?

 

Maandag. 33 graden

De gemeente rukt uit met water voor de jonge aanplant. Dat is nodig. De Hittegolf gaat gewoon door. Het lavendel/rozen meisje ook. “Het ziet er niet uit”, moppert ze, het zweet uit de naad vegend. Joop is vroeg aan het kwelbeken. In het water en rond de fontein zijn favoriete plekken.

K&B legen de afvalbakken.

Bram overlegt over het terug halen van de kleine borstelmachine. Reparatie is te duur en er is te weinig geld voor een nieuwe. Ik kwast het resterende dakdeel van het mussenhotel groen .Op de plek is er in de ochtend weer een dagverblijf. In de middag tref ik een groepje hang senioren.

Op het strandje is het veel te warm. Hier zit je lekker rustig onder de bomen.” Jammer dat het intensieve gebruik van de plek zich afspiegelt in een grote hoeveelheid wc papier in het bos.

In de avond zijn er veel plekkers op de plek. Mike, Ruud, Paula, André en ik. Ruud krijgt veel aanmoedigingen bij het aanbrengen van nok beschermfolie .

Jan ziet vanuit de keuken de bladeren van de blaasjes boom hangen. Snel gaat hij naar buiten voor een water donatie.

Dinsdag. 33 graden.

Joop heeft het warm. Hij kruipt dicht tegen zijn fontein aan een haalt daar het teveel aan waterplanten weg.

Nog even en Joop muteert zelf in een waterplant.

Bij de oost entree van het vogelbos hebben wespen zich genesteld.

Menno maakt en plaatst een waarschuwing bord.

Het is een toptijd voor de vlinders. Die floreren met de warmte.

Woensdag 33 graden

Bram en Rob verzorgen de traditionele woensdag HB ronde. Uit de HB’s klinkt applaus.

Thom zorgt voor de traditionele koffiepauze tijdens het opnieuw tanken.

Daar gaat de hoop van Joop.

Knijpje voor knijpje verdwijnt de hoop in de grote vrachtwagen. Joop ziet dat en gaat gelijk in de hoogste versnelling om nog een paar hoopjes aan te voeren.

Een reiger moet hard werken in het kroos van de beek.

Waar zit die vis?. Ik zie geen sodemieter” Even uitrusten dan maar in de mangrove van het hotel.

Donderdag 32 graden

K&B legen alle bakken . Ook halen zij  de totaal gedemonteerde borstelmachine op uit Lunteren bij Peter van de Berg. Volgens hem een te dure reparatie. Willem gaat proberen deze te repareren.

Dreigende lucht, poepie benauwd.

Paarse krokodillen en ander gespuis vluchten weg.

Geen reden voor 9 sluipers ( Yvonne, Nicole, mini, Regien,Menno, Joop, Levien, Ruud en ik) om niet te gaan sluipen in en rond de beek. Ruud wil het werk van vorige week afmaken. De wangetjes van de beek dragen een behoorlijke stoppelbaard. “Die moeten er af”, volgens Ruud. Inzepen en krabben maar. Bij afwezigheid van de gangbare duikers neemt Joop de honneurs in het water waar. De anderen maaien, zeisen, harken en kruien.

Yvonne vertelt dat er na 9 jaar , jammer genoeg, een einde is gekomen aan het beheer van de Y&H border . Fysieke malheur bij Yvonne en Henk zijn er in de voorbije 9 jaar zeker niet minder op geworden en zijn nu de reden om de verantwoordelijkheid van de border terug te geven aan een ander mooie border liefhebber(s) . Gezocht wordt dus naar een adopteur of adopteurs voor een prachtig onderhouden border. Wie heeft er zin om met anderen de primaire zorg voor de border over te nemen van Yvonne en Henk. Zij zijn niet uit beeld hoor maar zullen wanneer het lijf het toestaat gewoon meedoen. De aanwezigen danken Yvonne en Henk voor hun niet aflatende zorg voor de border.

Vrijdag 28 graden

Wateroverlast in Flevoland , bericht de Flevo omroep. Maar niet in Almere dus. Door een mini buitje in de nacht is het wel bijzonder benauwd vandaag. Een toorts wringt zich in alle bochten om de warmte te ontlopen.

Of is het gewoon een exemplaar dat zich aanpast aan de morus van CC.?  De libellen zie je ook meer zitten dan vliegen. Veel te warm!

Niet te hard werken dus vandaag anders staat het water in je nek. Dat doet het ook om 1700 uur. Een forse bui loopt leeg.

Dus zo ziet een moesson bui er uit. Heerlijk, eindelijk een echte bui en afkoeling.

En na regen volgt

Zaterdag 24 graden.

Potverdrie, het is koeler maar nog steeds benauwd. Regien, Ruud en ik sjouwen een paar kespen voor een bijzondere toegang van het mussen hotel. Gelijk staat het zweet op onze ruggen. “Verdikkie, wat zijn die krengen zwaar.”. “Dat was ik geheel vergeten.” Na al dat luxe timmerwerk aan het hotel van de voorbije maanden is het weer ouderwets heavy.  Gelukkig gaat Ruud snel weer zingen;” Ik vrees niet voor de frees.”

Menno zweet ook peentjes. Hij ontwikkelt zich tot opper bramen verwijderaar uit bosranden. Eerst moest het vogelbos er aan geloven. De laatste dagen zijn de randen van het windbos aan de beurt. Hij snapt er niets van. Hoe kan dat nu?. Zo warm en de stoelen ploppen de grond uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén