www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Windbos, Zelfbeheer

Geslaagde wijkzaagdag van 19 november 2014.

Om 11 uur koffie met koek bij Marion,

Afbeelding 035klein

om half 1 soep van Henny  bij Cees

Afbeelding 037klein

en bij de afsluiting om 3 uur een biertje bij Chris. Alleen al vanwege deze catering een onvergetelijke dag.

De zaagdag begint met het traditionele stilstaan bij de veiligheid. Het is geweldig dat zoveel buren rond dit bosvak vrij hebben genomen om mee te kunnen werken aan de verfraaiing van hun directe woonomgeving. Cees, Hans, Nike, Jan,  Marlies, Ingela, hesjes aan , oordoppen op en van harte welkom bij de zaagclub. Verder doen vandaag mee; cateraars Marion, Henny en Chris ,zagers Jos, Fred, Hans,  Arjen en slepers  Jurjen, Rob , Lap, Thom en ik. Na de warming up gaan wij in twee groepen aan het werk. Eerst wat knipwerk met de takkenschaar maar al snel brullen de zagen en wordt er gerild

Afbeelding 028klein

Afbeelding 031klein

en wordt het bruikbare hout uit het bos getrokken. Daar staat Lap met de trekker en kar om het hout bij de liefhebbers te bezorgen. De twee groepen dansen door het bos. Groep 1 danst rond de linde. Deze jonge boom wordt een heeeel lang leven gegund en zorgvuldig wordt deze aanplant van enkele jaren terug vrijgehouden van het vallende hout dat een niet zo een lang leven beschoren is. Rob vind het prachtig deze waardering voor deze nieuwe soort in het bos. De zuidelijke entree van het populierenbos heeft na vandaag een volstrekt ander aanzien. In het voorjaar zullen hier jonge struiken aangeplant gaan worden. En volgend jaar kunnen wij het planten van stinze bollen overwegen. Groep 2 danst een ander dansje. Zij huppelen rond de grote populier die geknot gaat worden.

Afbeelding 029klein

Alles rond de populier wordt vrijgemaakt van voornamelijk iepenopslag. Dat gebeurd opdat het hout dat uit die hoge boom gezaagd gaat worden risicoloos valt en makkelijk opgeruimd kan gaan worden. In het bos verschijnen twee nieuwe rillen. De ril tegenover 1-5 wordt verplaats het bos in en een er wordt een aanvang gemaakt met het verplaatsen  van een ril halverwege het bosvak. Moe maar voldaan sluiten wij de dag af bij Chris. Daar treffen wij Jordi en zijn maat. Die hebben ook een drukke dag achter de rug . Onder andere in het vogelbos. Waar Jordi voor ons een cadeau heeft achtergelaten.

  1. chris

    Leuk stukje Paul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén