www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal week 9

Maandag
Armand, Ton en ik hebben alweer onze 6e bestuursvergadering. Een keer per kwartaal komen wij bij elkaar. Het verslag zal na vaststelling op de site geplaatst worden onder het kopje EZH. Deze keer hebben wij het vooral over het jaarverslag. Dat doen wij voor de eerste keer en wij zoeken naar de opzet van de financiële paragraaf. Wij moeten hier deskundigen voor raadplegen. Als je hier ervaring mee hebt dan horen wij dat graag.

Dinsdag
Hard werken aan het verslag van bevindingen. Wij willen dat morgen aan onze gasten overhandigen.

Woensdag
Gijs en Ton hebben overleg met Ruben van de gemeente. Zij spreken over realisatie en controle van speeltoestellen. Wettelijk zijn daar stringente spelregels voor. Niet altijd even handig in de dagelijkse praktijk. De mannen maken een innovatieve afspraak.

In de middag zijn wij gastheer voor 60 mensen uit de gemeente Oss. Ons enthousiasme werkt inspirerend, stellen zij na afloop. De moeite waard om de tocht naar Almere te maken. Lees hier.
Na afloop vragen onze partners van de gemeente of wij dinsdag a.s. de oefening nog een keer kunnen doen maar dan met de burgemeester en de wethouders van onze gemeente. Graag zullen wij het gesprek aangaan.

Donderdag

Conform verwachting stelt de Almeerse politiek ons hevig teleur met hun besluit over de Laren. Zij vieren, op SP en GL na een feestje. Voor ons een zwarte dag als het gaat over de kwaliteit van onze woonomgeving. Lees hier.

Vrijdag
Het speelseizoen komt eraan. Ton krijgt de kriebels en begint met las en zaagwerk voor de doellatten. Hij heeft een ingenieuze en degelijke constructie bedacht. Laat dat maar aan Ton over. Bram heeft maaikriebels en maakt een ronde bij de maaiers van dit jaar en stelt een voorbereidingsavond voor.

Zaterdag
In de nacht alweer een inbraak in de wijk. Er gaan geluiden op van het plaatsen van een camera. Wie wil er inventariseren of daar draagvlak voor is?
De Vogelbossers gaan verder waar zij de vorige week zijn geëindigd. Wat een werk!
Hans, wat hebben jullie allemaal gedaan? “Stammen vrij gemaakt van takken en hopen van gemaakt om volgende week aan te leveren voor het bosje van de Kornwierde. We waren zeker met 10 man. Zelfs Ton kwam ons helpen om met een kleine knipzaag dikke stammen door te zagen. Nicolette zal de nestkast van de boom halen die de aannemer nog als laatste moet omzagen. Er is nog veel te doen in het Vogelbos. We hebben heerlijke taart en koffie gehad bij Rob en Elise.”

Ouwe geeft toestemming dat de zaagploeg een handje gaat helpen. Ton zaagt in de doelpalen. Ter meerder eer en glorie van de latten. Latje trap komt steeds dichter bij.

Zondag
Met Jan markeren wij in het bos achter het Krachtveld waar de woningen in de Laren gaan komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén