www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen

EZH weekjournaal. Week 9: 23 februari tot 1 maart.

Maandag

Lap is al het hout kwijt dat zaterdag met zo veel moeite uit het Vogelbos is gesleept. “Wie heeft iemand gezien die alles heeft staan inladen?” vraagt hij een ieder die hij tegenkomt. Martin is al dagen/weken aan het knutselen met filmpjes (van Bart) en foto’s (van Marion, Geert en mij) van de wijk. Hij stelt filmpjes samen over van alles en nog wat over de Hoekwierde. Ik ben gelijk enthousiast als Martin mij wat laat zien. 10 en 30 maart zijn gelegenheden waar Martin ons de gelegenheid geeft om te genieten van al het moois bij ons in de wijk.

Dinsdag

Lap is in de weer met de opdracht voor de infopanelen en  samen met Anita haalt hij met de kruiwagen weer een stapel hout uit het Vogelbos.  “Ook hebben wij de grote stam in de vlinderstrook die nog weggezaagd moet worden vrij gemaakt van de klimopplant. En nu maar afwachten hoe snel deze stapel hout wordt meegenomen. Opgeruimd staat netjes.” vervolgt Lap zijn relaas .

Ik schoon een stukje Windbos en een klein strookje van de moestuinhaag. Decia leert mij hoe ik digitaal een nieuwsbrief moet bestellen.

Woensdag

Vierde en tevens laatste zaagdag van dit zaagseizoen. Arjen, Jos, Kees en ik hebben een schietwilg opgeruimd die was omgewaaid. Daarna hebben wij een restant populier opgeruimd en tot slot heeft Arjen nog gezaagd aan de gevelde populier van het populierenbos. Jeffrey is een dagje op stap met Greet en laat weten: “Met Greet naar het Knarbos gegaan en daar vogelinventarisaties gedaan volgens de methode van de atlas-tellingen. Ik kreeg complimenten dat ik al best goed was in vogeldeterminatie. Ik heb vooral geleerd dat een winterkoning een rollend geluid maakt wat ik nu ook echt terughoor. Dit was leuk omdat de inventarisaties deels in een natuurgebied waren. Hierdoor zag je meer planten en vogels.”

Decia heeft een pracht van een nieuwsbrief gemaakt. Lap, Bram en Leida verzorgen de bezorging.

Donderdag

Anita is in de weer in het Vogelbos. Jeffrey gaat verder met het schonen van de moestuinhaag waar ik gisteren geëindigd ben. In de loop van de ochtend kom ik hem helpen.

CIMG1318

De komst van Lap is een bevrijding voor Jeffrey. “Ik kan geen wortelstokken van het kweekgras en haagwinde meer zien!” Wij gaan iets anders doen. Struiken met “mooie rode bessen” meer in het zicht planten en bramen verwijderen uit het eerste deel van de bosstrook. Stipt om 1 uur gaan wij met Bram en Willem naar het MAC3 park op de Vaart. Daar heeft de firma Donker krulhazelaar in depot staan waar wij gebruik van mogen maken. Zingend van krulhazelaar hier en krulhazelaar daar ontvangen wij van Fred van der Stelt het eerste exemplaar.

image overhandiging kronkelhazelaar

Hoe is dat nu gegaan met die krulhazelaar? Vorige week belde Ouwe met de vraag of wij interesse hebben in krulhazelaar voor de wijk. Bram riep gelijk: “Een mooie haag langs Pipo en ook de moestuinhaag kan verrijkt worden met een winterse krul.” Die hazelaars stonden oorspronkelijk in de plantenbakken die in het centrum van Stad hebben gestaan. Maar zij waren uit de pot gegroeid en verdienden hergebruik. Nou, daar zijn wij goed in. Ook mochten wij een kruiwagentje grind meenemen voor de drainage op het sedumdak. Na thuiskomst hebben wij een geslaagde plantactie

CIMG1320

CIMG1322

en het grind ligt met behulp van een grindketting op het dak. Zwakste schakel was duidelijk de man die op de trap stond om het grind door te geven. Maar dan mag je tegenwoordig niets van zeggen want dan krijg je gelijk een bak met grind in je nek.

Lap heeft nog niet genoeg aan al dat gedoe. Hij pakt een schep en leeft zich uit op de molshopen. Weg met die storende molsoprispingen.

Vrijdag

Jeffrey en ik planten eerst enkele sneeuwklokjes in het bos en gaan dan verder met het plantklaar maken van de grond voor de moestuinhaag. Met Rob, Irma en Lap hebben wij een breed moestuin kronkelhazelaar beraad. Wij maken een kronkelige onderbreking in de haag! Dat is het resultaat van het beraad. Met ieders instemming. Die vrolijke rode besjes bomen staan even verderop.

Na de lunch maken wij een stukje Windbos vrij van opslag opdat wij een forse taxus kunnen planten. Die taxus kregen wij van Jan van de Garde. Vond hij zonde om weg te gooien. Dank Jan.

Zaterdag

26 deelnemers aan de wwo zorgen voor plantwerk in de moestuinhaag

IMG_6056acerplanters

en voor veel ruim-, knip- en rilwerk in het Windbos.

IMG_6026oestrogenen

2 pannen Spicy Bloemkool Aardappelsoep van Elise zijn na afloop  in een handomdraai leeg tot op de bodem.

IMG_6112soep van elise

IMG_6108tot op de bodem

In de middag harkt Lap het maaisel van Ton bij elkaar.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén