www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Windbos, Zelfbeheer

EZH weekjournaal; week 51; 15-21 december.

Maandag
Willem, Ian, Rob en Thom zijn vandaag de OV-ers van dienst. Balken worden op maat gezaagd. En de rest van de dag wordt besteed aan het lassen en bouten. De eerste balken worden aangebracht.

CIMG1208

Lap zoekt weer wat informatie bijeen voor de wandelroute en bericht het Streekfonds dat de officiële oplevering zal plaatsvinden als het buiten weer groen en aantrekkelijk is.

Dinsdag
De dag begint met een OV-beraad waar Willem, Lap, Rob, Ian en ik aan deelnemen. Na het doornemen van de laatste stand van zaken over het vervolg van het timmer- en laswerk ligt ter tafel de beslissing voor weke type dak wij gaan. Zo zijn er de nodige mogelijkheden; grasdak, kruidendak, mosdak, sedumdak en een kunstgrasdak. Wij bespreken alle voors en tegens en kiezen voor het sedumdak. Ian gaat dit verder uitwerken. De OV groep gaat weer aan het werk en al het staalwerk is in de loop van de middag gereed.

Woensdag
Ian koppelt van deze dag het volgende terug. ”Thom, Rob, Hans en ik begonnen de dag met het verwijderen van de klinkers aan de linkerkant van de container. Nadat deze eruit waren werden er een aantal kruiwagens met zand geleegd om het geheel op te hogen. Vervolgens trilde Rob de grond aan, zodat een egaal geheel werd. Willem kwam vervolgens langs om het e.e.a. door te nemen. Hij besloot naar Hudson te gaan voor hout en diesel te halen voor de Kubota. Na het overleg gingen we verder met het leggen van de klinkers. Dit zit erin en is afgetrild”.

CIMG1210

Lap weet ook nog tijd te vinden om te gaan rillen in het Vogelbossie.

Donderdag
Willem monteert een nieuwe brandstofpomp in de Kubota en zie, het horten en stoten is verleden tijd. Hij is helemaal in zijn nopjes. De molshopen worden weg gebuldozerd alsof ze er niet zijn. Bram is terug van zijn verlof in Rome en is er vandaag ook weer bij.

IMG_5791container werk

Hij heeft een kaarsje opgestoken in de Sint Pieter voor de goede afloop van het bouwproces. En daar is, als deus ex machina, Ton van de bouwinspectie. Hij adviseert enkele verstevigingen om de jaarlijkse  tornado’s in de Hoekwierde te kunnen trotseren. “Ga ik doen “, zegt Willem, het kaarsje in de Sint Pieter indachtig..

‘s Middags wordt er in de regen en harde wind gewerkt door Ian, Thom, Hans, Willem en Rob. Wat een stoere mannen!

IMG_5762stoere man willem

IMG_5764stoere man Rob

In de middag is er ook iemand geweest van de school uit Zwolle om de voortgang/opmerkingen/aanvullingen te bespreken met Ian.

Vrijdag
Willem heeft nog zo’n ouderwetse radio die hij heeft afgesteld op de politiefrequentie. Op een gegeven moment hoort hij de noodoproep van een gestrande Huijskweker. Met de gereviseerde Kubota is Willem als eerst ter plaatse en hij trekt de arme man moeiteloos uit de blubber. Het is nog te vroeg om planten te bestellen voor het nieuwe HB-seizoen. De twee maken een afspraak voor het begin van het nieuwe jaar. In ieder geval doet de Huijskweker niet aan het kweken van sedum voor ons dak.

Afgelopen week had ik tijd voor het schrijven van ons jaarverslag. Decia heeft dat prachtig vormgegeven. Het verslag zal de rode draad worden tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst. Wil je de conceptversie eerder doornemen, geef dan een seintje, dan stuur ik je die toe.

Zaterdag
Buurtjes aan het begin van de wijk weten elkaar te vinden en zij schonen het Windbosdeel voor hun deur. Even verderop worden de platen voor het dak bezorgd bij de gereedschapsopslag.

Zondag

DSCF1001kerstman in de kar

Het inmiddels traditionele Kerstsamenzijn start met een rondgang door de wijk van de Kerstman die ons allen oproept. Lap is voor die gelegenheid verkleed als rendier. Al direct kent de glühwein een gretige aftrek. Evenals de door een ieder meegebrachte hapjes. De Kerstmannen, Bram, Raymond, Rob O., Willem, Lap, Ton, een bekende van Bram, Alfred, Arjan, Simon, Rob vh S. en Henk, hebben het bijzonder gezellig aangekleed met vuurkorven en een luchtige grote broer van de Kerstman.

DSCF1011kerstman in actie

DSCF1063vuur ennwarmte

Na een optreden van Daniel is er een samenzang. Hierna wordt het plots stil. Ik zie een vuurpijl in het oosten en daar uit het verre Lapland komt uit het Windbos een panfluitert en zie daar uit het Vogelbos komt een mooie vrouw met een gouden toeter. En weet je wat er gebeurd, zo vlak voor kerst? Die twee geven een spontane voorstelling van kerstliederen van over de gehele wereld. Dat niet alles voor de volle 100% verstaanbaar is ligt aan de gure wind rond ons stalletje. De koning en koningin vragen of zij volgende jaar weer mogen komen want het is hier zo gezellig. En het is hier zo een goede gelegenheid elkaar fijne feestdagen te wensen. Ondanks die wind word je letterlijk en figuurlijk warm in die groep. Behalve die twee in het rollend materieel dan. Die hebben last van afvriezende tenen. Kerstmannen bedankt voor de organisatie.

IMG_5794kerst 2014

Wie wil er na de Kerst lekker ontspannen en rillen in het Windbos? Dat kan volgende week zaterdag tijdens de afsluitende wijkwerkochtend van 2014.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén