www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur, Paddenstoelen, Windbos

EZH weekjournaal. Week 3 van het jaar 2017. 16-22 januari

Maandag
Quinn en Tristan zijn druk met vogels, bramen, clematissen en opdracht kwelbeek en van school.

De monteurs WW. Bram en Rob hebben de KUBOTA in het zonnetje gezet. Dokter WW vraagt zijn lieftallige assistenten om gereedschap voor het dichthechten van het gaatje in het motorblok. Het gaatje wordt echter steeds groter.

Het is net dat plekje op de rug van de danspartner van Toon Hermans. Na de operatie deelt het operatieteam mede dat de patiënt is overleden. Aan het rijke leven van onze hulp is een einde gekomen. Dank voor 5 jaar trouwe dienst maar wij moeten verder. Gezocht gaat worden naar een nieuwe maaimachine. Dat gaat een groot beroep worden op onze bedrijfsreserve.

Lap voert het  vogelbosbraambos af.

De kwelbeekreiger staat elke dag in het wak bij de bron.

Barbera en Peter, Susan, Regien, Marion, Nicolette, Tristan, Hugo en ik zitten aan tafel bij Greet. Wij praten met elkaar omdat wij het leuk vinden de ontwikkelingen mbt de flora en fauna van de kwelbeek te gaan volgen. Wij maken afspraken over wie, wat en wanneer. En bij deze een oproep. Hulp is welkom. Als je wilt leren en/of kennis wilt delen, sluit je aan.

Dinsdag
Quinn en Tristan vogelen en steken bramen.

Woensdag
Vandaag weer een trio stagiaires actief. Met Susan wordt gekwelbeekt en met Regien geVLAad. Ook de vogeltjes krijgen aandacht van het trio.

Een berijpte dag wordt afgesloten door een onvoorstelbaar mooie zonsondergang. Arjen legt hem voor ons vast.

Donderdag
Het trio Q&T&T mogen met Greet mee met de eerste vogelcursus ochtend.

In de middag ga ik met ze op stap in het wilgenbos voor een eerste zaagtraining.

Lap loopt met zijn karretje rond voor de zwerfvuil en bakken leeg ronde.

Martin en Lap rennen door de wijk achter een trekker aan. Die trekker wilde overal riet gaan maaien. Dat is door het wakkere optreden van Martin en Lap voorkomen.

Vrijdag
Q&T&T vogelen, ontbramen en werken aan de opdrachten.

Lap knipt bramen langs het fietspad tussen Bram en het bankje. Lap markeert de uiteinden van de afgeknipte braam met een gele spuitverf om ze later uit te kunnen graven.

Zaterdag
Lap knipt bramen langs het fietspad tussen Bram en het bankje en wordt spontaan geholpen door een jongen uit de Kimwierde. Hans; ”Samen knippen van braam, markeren en op de takkenrillen leggen. Ik heb hem nog de kwelbeek laten zien en er over verteld. Ook was hij geïnteresseerd naar de vogelkijkhut waar wij een tijdje de vogels bekeken. Hij komt graag terug naar de hut en neemt dan de verrekijker mee. Toch leuk zo’n jonge aanwinst.”

Ook vandaag ziet Arjen de pracht van onze omgeving.

Zondag, winterse schaats dag
De schaatsliefhebbers staan op het ijs. Ook de kwelbeek krijgt haar vuurdoop. Wandelaars trekken er op uit. Wat een heerlijke winterse dag.

 

Volgende week is het donderdag een zaagdag en zaterdag de WWO van januari.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén