www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Natuur, Volkstuinencomplex, Windbos, Zelfbeheer

EZH weekjournaal. Week 21; 18-24 mei.

Maandag
Vandaag zijn Denzel, Simon en Sam, studenten van het Groenhorst, gestart voor een snuffelstage van 5 maandagen. Michael is er niet bij, hij heeft zijn verstandskiezen laten verwijderen en voelt zich niet goed. Na kennismaking (met Willem, Rob en mij), lopen wij een deel van de blauwe route, inventariseren in de orchideeënweide en de heren maken kennis met de motor-heggenschaar. Ook knippen zij overhangende takken, die het maaien belemmeren, weg. In het orchideeënveld meten wij het gemaaide en niet gemaaide deel in.

IMG_6312tellen orchideeen 18 mei

Wij tellen grote verschillen in aantallen orchideeën in het gemaaide en niet gemaaide gedeelte. Over 2 en 4 weken herhalen wij deze oefening . Lap en Kees schonen een stuk met de borstelmachine en de blazer. Marion knutselt kamperfoelie uitlopers de boog in.

Dinsdag
Ton gaat naar Lelystad voor een EZH presentatie voor een NMFF workshop. Zijn bijdrage wordt daar op prijs gesteld.

Woensdag
De maaier krijgt een nieuwe stuurstang. Later in de week blijkt dat het sturen nu met de pink kan gebeuren. Sommigen, ik noem geen namen, zijn aan het experimenteren met twee vingers in de neus.

Donderdag
LAP en Rob maaien.

CIMG1436rob op de maaier

Lap: ”Onze nieuwe maai- leerling Martin heeft met goed gevolg het examen gehaald en heeft daarna het grote grasveld gemaaid.” .

CIMG1438martin op de maaier

Martin, welkom bij de maaiclub.

Op het grote veld treffen de maaiers een groep mensen van buiten de wijk aan. Betrokken bij de Alliantie? Lap geeft ze tekst en uitleg over de EZH.
Ruud heeft zin in het steken van berenklauwen en vordert gestaag.

Vrijdag
Lap borstelt weer een deel van de wijk en concentreert zich op parkeerplaatsen. Boelo en Susan schenken aan de wijk een partij hout. Bram en ik zorgen dat het hout in depot bij de container komt te liggen. In de avond pak ik de zeis en ga verder met de strijd tegen de berenklauw en waar Ruud is geëindigd. Steken en schoffelen gaat niet meer. De bladeren zijn te groot. Dan maar symptoombestrijding door het zeisen van de bladeren. Op zich leuk werk en passanten kunnen zich niet inhouden met de vraag aan de man met de zeis; ”waar bent u mee bezig”. Gezellig! Minder gezellig zijn de wolken van knutjes die uit het gewas tevoorschijn komen. Dat is de reden om maar weer naar binnen te gaan. Ik word geheel lek geprikt. Weet je niet wat knutjes zijn? Knutten zijn familie van de mug en worden ook wel knutjes, knaasjes, knijten, mietsen, neefjes, meurzen of zandvliegen genoemd. Knutten zijn erg klein, slechts 1 tot 4 millimeter.
Net als bij muggen zuigen knutten bloed voor hun eieren. Deze knutten beet kan een rode plek en hevige jeuk veroorzaken. Dit zorgt vooral voor veel hinder en ongemak.

Zaterdag
Op het volkstuincomplex is er een werkbeurt. Rotzooi wordt verzameld en afgevoerd. Lap gaat met de bladblazer langs de plekken die hij gisteren heeft geborsteld. Met de bosmaaier maai ik de paden in en rond het windbos uit. Ik kom Arjen tegen die enkele foto’s had gemaakt.

DSCF0294arjen akelei

DSCF0320melkdistel

Waaronder de man met de zeis. Oh neen, vandaag is het een bosmaaier.

DSCF0333gemaaid bij de plek

DSCF0334voor de moeilijke plekjes
Zondag, eerste Pinksterdag.
Een zonovergoten dag. Het Windbos laat weer enkele pareltjes zien.

IMG_6315gelderse roos24mei

IMG_6317ereprijs

IMG_6318salie

Volgende week zaterdag is er de wijkwerkochtend. Zorreg dat je er bij bent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén