www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur, Volkstuinencomplex, Windbos, Zelfbeheer

EZH week journaal. Week 18; 2-8 mei 2016.

 

 

Maandag

Lap en Ton nemen deel aan een evaluatiebijeenkomst van gemeentelijke gladheid bestrijders. Ons paaltjes regiem kent waardering en is wellicht voorbeeld dat doet volgen. Ton; “vandaag hebben Hans en ik, als 2 van de 4 (ook Bram en Paul) paaltjestrekkers, geëvalueerd met de mensen van de gladheidsbestrijding van de gemeente Almere. Afgelopen winter hebben we  als er gladheid dreigde de  rood-witte paaltjes in de fietspaden weggehaald. Zodra het daarna weer mogelijk was gingen de paaltjes terug. Daarmee zorgden we ervoor dat er geen sluipverkeer over de fietspaden mogelijk was. Voor de Gemeente Almere was dit de eerste keer om zo met bewoners samen te werken. Zowel de gemeente als wij als bewoners zijn heel tevreden hoe het gegaan is. Complimenten over en weer. En als EZH hebben we weer een voorbeeld hoe je eigenstandig in samenwerking tot nieuwe resultaten komt. Wordt vervolgd (na 1 oktober)”

Rob maait met de bosmaaier,

CIMG1936

Ad maait in het Velden areaal. Bram en ik kruipen verder in de begin border waar zaterdag het werk geëindigd is. “Wat is dit voor een plantje”, vraagt Bram. “Dat is kruipend zenegroen. Dat vind je alleen als je kruipend door de border gaat!”. Ton helpt mee met het legen van de zware grote gele zakken.

En hebben jullie die nieuwe trap de dijk op gezien?.

DSCN0657trap van chris

Althans, hij is weer als nieuw. Dat komt omdat de trap door Chris is geadopteerd. “ Ja , ik vind het leuk om dat ding schoon te houden. Ik heb niet zo veel met schoffelen. Maar zo een trap onderhouden vind ik leuk”, zegt Chris.

Dinsdag

Hans schoffelt een rozenperk bij de brug. Mini en Joop werken aan de kwelbeek.

CIMG1937

Joop ontdekt wilgentenen die in het water drijven. Op enig moment ziet hij spelende kinderen die het leuk vinden de tenen te testen hoe vast die tenen in de grond staan en of ze kunnen drijven. Joop spreekt ze aan en legt uit waar die tenen maar ook ander planten voor dienen. En dat ze gratis en voor niets zwemles krijgen als ze doorgaan met hun ongewenste botanische onderzoek. “Er zitten al 10 cm lange wortels aan de tenen”, merkt Joop op bij het terug plaatsen.

Greet roept op om te gaan braamsluipen. Uit haar uitnodiging knip ik het volgende;

* Het is mei, en bijna alle niet gepensioneerden kijken hier met smart naar uit, we gaan nu om 19.30 uur beginnen tot ongeveer 21.00 uur , het blijft al langer licht

 * Er hebben zich wéér 2 mensen, Ineke en Mike uit de Velden, aangemeld om op de mailingslist te mogen pronken van deze fantastische club. Welkom WELKOM

 * Wij gaan vanaf nu de “Braamsluip donderdag avonden” combineren met het werken aan de Kwelbeek, zegt het voort. Wellicht vinden wij meer gegadigden die gratis willen sporten door te scheppen en te scheppen en te scheppen.

 * Omdat wij nu niet langer alleen maar schoffelen maar ook gaan kwelbeken is onze naam zonder overleg omgedoopt in de

          “De Braamsluipers en Rietzangers”

Lap;” Jeu de Boules was weer gezellig met mooi weer. Camelia was in een sportieve bui want ze gooide vaak goed en raak.”

CIMG1938

 

Woensdag

Mini en Joop kwelbeken. Mini jaagt nu ook al op kleine baby berenklauwtjes en Joop heeft een zand mijn gevonden en spit een grot tevoorschijn. Hij roept op om op zolder te kijken naar een Maria beeldje. Beschermheilige van de kwelbeek.

Donderdag. Hemelvaartsdag

Rob is in de weer met de inrichting van de gereedschap berging. Zwaar werk zo alleen. Niet verwonderlijk dat hij zich blesseert.  Dat levert een gedwongen rust periode. Grote opkomst bij de braamsluipers.

CIMG1954

Er zijn wel 14 deelnemers. Greet, Hester, Mini, Ruud, Lap, Joop, Mike en ik werken aan de paden bij de kwelsloot.

CIMG1966

Ook wordt er hier gezongen. Greet wil dat er in dit jaar zonder riet toch dat er rietzang geluiden klinken. Zij onderwijst onze in de trillers en andere specifieke uithalen van de rietzanger. Lidia, Corrine, Camelia, Nicolette en Henk schoffelen op diverse plekken in  de wijk.

CIMG1955

CIMG1956

CIMG1957

CIMG1959

Na afloop hebben wij een bijzonder gezellige nazit.

Vrijdag

Lap valt bijna van zijn stokkie bij het maaien van de gracht oever. Wie wil er morgen helpen met de afronding van deze zware klus?, vraagt hij. De TILLIES komen nog een keer bij elkaar. Om te evalueren en netjes af te sluiten. Het proces kende vele ups en enkele downs. Wij hebben mooie leerervaringen opgedaan voor een volgend project. En volgt een nazit op een zwoele zomeravond. Nog zwoeler dan gisteren avond.

Zaterdag

Ton helpt Lap met het maaien van de gracht oever.

CIMG1970

Ik maai een ronde langs de volkstuin en schoffel de westkant.

Zondag

Door de inzet van Marlies en Arjen is de bosborder een plaatje.

IMG_7681border1tot5

In het windbos voltrekt zich een wonder. Wees er snel bij. Er is een spectaculaire explosie van planten en struiken. Alles begint te bloeien .Jammer dat een onverlaat tuinafval heeft gestort op de boshyacint weide. Wie heeft er wat gezien?

IMG_7680boshyacint weide

IMG_7678daslook

Geuren zijn bedwelmend. De droogte zorgt voor kunst langs de kwelbeek.

IMG_7683klei droogt tot kunst

 

  1. Simon

    Prachtig om de lente te zien “ontploffen”. En ik wil niemand tekort doen maar ik vind het top dat de trap door Chris is geadopteerd. Het maakt onderdeel uit van de wijk maar zoiets wordt al gauw vergeten terwijl het de entree is tot de wijk en andersom tot het Gooimeer. Top!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén