www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Natuur, Vogelbos, Windbos

EZH week journaal, 27 februari- 5 maart, Week 9

Maandag

Levien heeft de driehoek schoon geharkt. Al het berken ‘afval’ is door hem verwijderd. Lap voert enkele vrachten rilhout van Vogel- naar Windbos. “Op verzoek van Greet”, zegt Lap. Hierna duikt hij onder in het Vogelbos. Kaboutertje spelen! Rob is bezig in onze gereedschapsberging. Ruimen en het nieuwe seizoen voorbereiden. En ik ga even luchten en verplaats weer een kuupie zand bij de kwelbeek. Ik word goed geholpen door Brammetje.

Aan de andere kant van de Kwelbeek is Stef ook met zo een gravertje bezig.

In de avond bezoek ik de laatste workshop die georganiseerd is door bewoners rond Park Uithof. De bewoners hebben met steun van gemeente en Heidemij samen een herinrichtingsplan gemaakt voor een deel van het park met als bestemming voedselbos. Een leuk en leerzaam proces. Ontwerpen in de openbare ruimte met en door bewoners. Het kan.

Dinsdag
Drie zakken met groenafval waren een deel van de erfenis van de laatste WWO. Jos, Rob en ik ruimen ze op.

In het Windbos pakt Johan de draad van Lap gisteren op. Rond  de vogelhut zie je hem, net als de merels, lekker rondscharrelen. Het fluiten gaat hem nog niet zo goed af. Maar oefenen baart kunst! Johan schrikt wel op van het geluid van een vreemde vogel.

Woensdag
Trees harkt en ik spit bij de Kwelbeek. Trees helemaal blij. Vanochtend zag ze de ijsvogel. Lappie speelt weer de Vogelbostuinkabouter.

Donderdag
Ik hoef je niet te vertellen waar Lappie zit. Susan en Trees snoeien een deel van de boomgaard.

In de Aquamarijn is het eerste overleg met de buurtprofessionals van dit jaar. Ik ben er lange tijd niet geweest en verbaas mij over de vele nieuwe gezichten. Enkel de bewoners vormen de continuïteit. Het verwondert mij tevens dat zoveel ambtenaren niet in Almere wonen. Kun je dan echt grip krijgen op de sociale processen hier? Irma spreekt haar zorgen uit over dat sociale proces. Het plaatsen en begeleiden van nieuwe huurders. Er lijkt geen verandering te zijn met een vijftal jaren terug. En hoe zit het met al die beloften uit het proces revitalisering van de Wierden. Vrijkomende woningen worden in plaats van opgeknapt direct doorverhuurd. Irma ervaart terug bij af. En ziet het zelfbeheer bij ons in de buurt als een uitzondering op de regel dat door de zorgelijke sociale situatie in de rest van de Wierden niet van de grond komt.

Vrijdag
De Kwelbeek-monitorclub is bezig. Nicolette en Marion zijn bij de dijk bezig en Susan en Regien bij de weg over de Kwelbeek. Daar vul ik een paar kruiwagens. En wie, denk je, helpt er mee?

Lap transporteert een vrachie van Vogel- naar Windbos. Daarna doet hij een afvalbakkenronde.

Zaterdag
Mike kan geen week zonder Kwelbeek. Hij bouwt 10 meter beschoeiing. Lap kan vandaag ook niet zonder. Samen met Anita en Johan bouwt hij aan de rillen bij de vogelhut.

Zondag
Voor Joop is vandaag het schoffelseizoen begonnen. Ik plant van alles en nog wat bij de Kwelbeek. Onder andere iris, akelei, ajuga, en boshyancint. Ik ben benieuwd wanneer eea ontdekt wordt door de MM. Als je ook bezig bent in je tuin en je hebt planten over denk dan aan de borders en de kwelbeek.

Volgende week zaterdag hebben wij de NL-DOET plantdag. Zelfde scenario als bij een WWO. Donderdag a.s. gaan de MM en Johan en ik de dag voorbereiden.

En ja, het is lente geworden deze week. Fraaie luchten en ontluikend groen. Arjen legt het voor ons vast.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén