www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Natuur, Zelfbeheer

EZH vakantieweekjournaal. ;20-26 juli

Maandag
Lap heeft de sport ontdekt van het koppensnellen. Hij is zo fanatiek dat ook de gewone berenklauw er aan moet geloven. Ook de berenklauwen op de ijsvogelwand gaan er aan. Met een direct gevolg , zo wordt gemeld door de vissers. “Er zaten er twee deze week”.

Foto,1

Het is aftellen. Maar de komende jaren zal daar gebroed gaan worden. Dat kan niet anders met Lap in de buurt.
Dinsdag
In de middag heeft Lap aan de Kimwierde kant geborsteld.
In de avond is er weer een gezellig en spannend Jeu de Boules spelletje gespeeld met daarna een hapje en een drankje met: Martin, Henk, Yvonne, Kees, Hans, Marion, Ronald en Christel.
Woensdag
De HB ploeg Thom, Rob en Lap zorgen voor vocht voor de planten. Door het fraaie weer en de zorg van de HB watergeefploeg hangen de HB er prachtig mooi bij.

Foto.2
Donderdag
De maaiploeg van dienst bestaat vandaag uit Martin en Lap. Na een tijdje maaien zegt Martin; “hij stuurt niet meer”. Lap denkt, ”hij zal wel per ongeluk iets verkeerds hebben gedaan’. Maar na enig onderzoek is ook de conclusie van Lap gelijkluidend. “Hij stuurt niet meer”. Gelukkig is Rob in de buurt om te helpen met het terug slepen naar de basis. Daar constateert Lap metaalmoeheid. De stuurpen is volledig afgebroken.

CIMG1498metaalmoeheid kubota

En met al dat bijsturen knapt er iets bij Rob in de knie. Lap brengt hem persoonlijk naar de orthopeed. “Tja, daar is niets meer aan te doen, volgende week woensdag zal ik u een nieuwe knie aanmeten” zegt de orthopeed. Hoe nu verder met het maaien? Bram en WW zullen uitsluitsel gaan geven over het lot van de Kubota. Gijs stelt de Husqvarna beschikbaar. En na enig oefenen kan er verder gemaaid worden door Martin en Lap.

Foto.4

Foto.5
Braamsluipers Corrine, Camelia, Regien, Hester, Greet, Martin, Lap en ik zijn actief in de avond. Het nieuwe natuurpad langs de kwelsloot wordt uitgemaaid . Evenals een aantal plekken langs de grachtenoever. Geschoffeld worden de boomgaard en de haag richting de fietsbrug. Na afloop gezelligheid bij Greet en Hester.
Vrijdag
Martin en Lap hebben de buiten kant van de wijk gemaaid . De Husqvarna krijgt van de mannen een tien. Stilletjes hoopt Lap op slecht nieuws voor de Kubota. Hij is helemaal verliefd op de Huski. Na vorige week heeft Lap alweer de 4 afvalbakken geleegd. Een zat vol met niet bezorgde kranten. Niet leuk maar beter dan dat ze in het bos gedumpt worden.

Zaterdag
De juli wijkwerkochtend kent een vakantiebezetting van 25 deelnemers. Jeanne en Trees verzorgen de soep proeverij. Camelia de koffie tafel.

IMG_66274xrozenborder

IMG_6613marlies

IMG_6622aan de koffie

De anderen zorgen weer voor het hoogste netheidsniveau binnen het EZH areaal.
In de middag hebben wij de zwaarste juli storm in meer dan 100 jaar. Overal takken en, omgewaaide bomen. Een gruwelijke aantasting van ons net bereikte netheidsniveau.

 

IMG_6637storm juli

IMG_6640storm juli
Zondag
24 deelnemers zorgen voor een onvergetelijke editie van een ingelaste ruimen stormschade wwo . De stormschade is sneller gepareerd dan dat de storm ze heeft veroorzaakt. Koffie en gebak van Ine, Lilian en Ronald.

Paul 892ronald en lilian

20150726_102119panorama grote veld

P932schouwen stormschade

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén