www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal

EZH tropen journaal van week 27. 29 juni tot 5 juli.

Maandag
Drukke activiteiten voor en achter 1 tot 5. Arjen begint met het schonen van de plantplek voor stinsen flora. Willem zorgt dat de onkruidjes in de verharding van 1-19 verdwijnen met de borstelmachine. Bram zorgt voor de finishing touch met bosmaaier en blazer. Wat een timing. Zo vlak voor een droge periode. Zo zal er vele weken een super schoon aanzien volgen.
Dinsdag:
Willem en Bram monteren een tweede waterton op de hanger. De rest van de dag zijn ze bezig met het lessen van de dorst van de HB, de rozen , planten in de border bij 121 en de boomgaard. Meer dan 500 liter als buffer voor de aanstaande hittegolf.
Lap schoont de Jeu de Boules baan van onkruid. Opdat in de middag en avond weer met plezier gebald kan worden.
Woensdag:
Lap controleert de wandelroute, knipt de overhangende takken weg en maakt de wandelpalen weer volledig zichtbaar. De vier “ rode” studenten waren in onze wijk bezig om met kinderen zwerfvuil te verzamelen en wie het meeste ophaalde kregen een prijsje . Bij deze actie wordt gebruik gemaakt van onze tractor en aanhanger. Daarna werkt Lap in de tuintjes met VLA Max .
Vrijdag:
Aan de Veldenkant aan weerszijden van de kwelsloot stonden veel berenklauwen in bloei. Een medewerker van de Tomingroep maaide deze berenklauwen met de bosmaaier. Jammer dat hij de berenklauwen rondom de nieuwe ijsvogelwand heeft laten staan.
Zaterdag:
Lap heeft een oproep geplaatst op de site of jullie tijdens deze hete dagen af en toe de vaste planten in de borders water willen geven. Gerard Brul was al bezig om de rozenstruiken extra water te geven.
Zondag
Elly, Thom en ik werken ons in het zweet met het schonen van delen van de moestuinhaag.
Omdat het onweer niets voorstelde blijft het droog. Te droog voor veel vaste planten in de borders. Zeker als de planten gaan “hangen” is het prettig als jullie water gieten. Niet in de volle zon maar in de vroege ochtend of late avond. Al met al lijkt het in de wijk wel de Provence.

IMG_6550provence in de hw
Volgende week zaterdag is het Greets 1000 soorten dag. Geef je op voor de vele excursies. Een ideale gelegenheid om van alles te weten komen over de vlinders, libellen, planten, vleermuizen etc in de wijk.

IMG_6552provence in de hw

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén