www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Kwelbeek, Pipo-wagen, Wijkwerkochtend, Windbos, Zelfbeheer

EZH jubileum midzomerfeest van 24 juni 2016 een groot succes

Het EZH midzomerfeest van 24 juni 2016 is een groot succes geworden. Er is een top aantal deelnemers van 49 deelnemers tijdens de WWO en er zijn 57 mensen die genieten van de BBQ en de Bolero’s. Marlies en Trees van de kwelbeek sponsor kraam verkopen 20 schalen en door deelnemers ingeleverde goederen voor een bedrag van € 240,- En er zijn nog een onbekend aantal sponsoren. Rob en Bram hebben geweldig werk verzet met de inkoop en het organiseren van het kampement. Wat een betrokkenheid, inzet en enthousiasme!

De WWO
In de gehele wijk zijn er activiteiten. Rond de steigerborder, het bos, het grote veld en de kwelbeek. De woongroepers hebben hun eigen werkochtend. En dan heb ik het nog niet over alle kramen in verschillend formaat en uitstraling van de rommelroute. Een zeer dynamisch en feestelijk tafereel.

De catering was superbe. Dick kwam namens MULTIVLAAI een aantal gratis EZH jubileum taarten brengen. Met de koffie en thee van Camelia was de pauze compleet.

IMG_7908koffie camelia

De soep van Elise was bijzonder lekker. Twee pannen verdwenen als sneeuw voor de zon.

Teun heeft in zijn kielzog 5 knippers ofwel boswerkers. Hij wijst de ploeg op de meterslange uitlopers van de bramen. Het weer open en begaanbaar maken van de paden in het Windbos is de opdracht van de windbos knipploeg.

DSCN1176in het bos

De ploeg komt  niet ongeschonden uit de strijd zo wordt tijdens de pauze fier getoond. De braam geeft zich niet zo maar gewonnen.

IMG_7909aangevaalen door braam

In alle borders op het grote veld wordt geknipt, geschoffeld en geruimd.

DSCN1158yenhborder

De haag in het Dunloppad wordt geknipt en heet vandaag de Nicolette Allee omdat het schonen bijna een dagtaak is .

IMG_7913hoogwerker ton

Ook Simon zie je nog ver na de soeppauze actief. Bij de kwelbeek is er een grote opruimactie onder leiding van Johan. Een grote stapel stenen en plastic drainage buizen is de oogst. De egelantier en hondsroos aanplant wordt geschoond door Mike en Susan.

IMG_7915susan en mike

Anderen zijn aan het rietknippen, schoffelen en harken. De zomersnoei van vandaag levert een enorme hoeveelheid biomassa op. Er gaan 10 tallen gele zakken naar de bladkorven. Twee groepen zijn een uur actief in de heen en weer met als gevolg dat de korven in de Wierden en de Velden bomvol liggen.

Het feest
Ondertussen wordt het BBQ kamp in gereedheid gebracht.

DSCN1161opbouw tent

Een aantrekkelijk tafereel. Om kwart voor 6 wordt de rijke dis geopend. De beroemde WW saté machine produceert weer eerste klas stokjes. Daarnaast zijn er worsten, hamburgers en zalm. De vele zelf gemaakt salades zijn divers en heerlijk. Van 18.30-20.30 uur zorgen Frank Muyser en Karin Pels van de Bolero’s voor meezingers, ontspanning en bij velen de voetjes van de vloer.

DSCN0585bbq

DSCN0600dansen

DSCN0608karin

DSCN0613margreet en bram

IMG_7917van klein naar groot

IMG_7920de bolero's

IMG_7921doorkijkje

IMG_7923panorama

IMG_7928henk en johanna

IMG_7931twisten

IMG_7933bloemetje voor Karin

Na het verorberen van de laatste hamburger blijven velen helpen met opruimen. Volgens Bram hebben wij een opruim record. Om 22.00 uur is het veld weer zoals vanochtend 09.00 uur. Wij kijken terug op een geweldig jubileum midzomerfeest. Dank jullie allemaal voor je bijdrage, voor de vriendschap, gezelligheid en het mooie resultaat.

Martin heeft fraaie plaatjes geschoten en weer op muziek gezet. Kijk terug en bedenk nogmaals wat een bijzondere dag wij hebben gehad.

//www.hoekinzicht.nl/sitetesten/2016-wijkwerkochtend-foto.htm

//www.hoekinzicht.nl/sitetesten/2016-wijkwerkochtend.htm

klik op de afbeelding onder juni op de foto of fotofilmserie te bekijken

Tijdens de activiteiten droog en zonnig en in de pauze regen. Op dat moment zorgelijke blikken. Hoeveel partytenten moeten wij nog gaan opzetten. Maar om 18.00 uur schijnt het zonnetje weer.

Klik op de foto onder juni en juni de EZH barbecue

//www.hoekinzicht.nl/sitetesten/2016-wijkwerkochtend-foto.htm

//www.hoekinzicht.nl/sitetesten/2016-wijkwerkochtend.htm

klik op de afbeelding onder juni op de foto of fotofilmserie te bekijken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén