www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal; week 6

Maandag
Vandaag een mijlpaal voor het kunstwerk. Het eerste beton zit in het fundament. Lees hier het bericht.
Sponsor Albeton levert gratis het beton voor het kunstwerk. Met dank aan Dick, Jeroen en Reano.

Op het volkstuin complex heb ik een overleg met Jan van de Garde van Ballast Nedam. Hij gaat voor ons de schooltuintjes aanleggen. Tussen neus en lippen door vertelt hij mij dat hij stobben in voorraad heeft liggen voor de ijsvogelwand en dat hij van de gemeente opdracht heeft gekregen om de rotondes van de Westerdreef in te gaan planten met taxus en rozen. Zonde van die fraaie bolletjes die daar nu staan. Wij denken na waar die bolletjes in de Hoekwierde een tweede leven kunnen gaan krijgen.

Dinsdag
Grote bedrijvigheid in de metaalwerkplaats. Vernuft en productie gaan hand in hand. Willem gaat na het buigen van de haken die haken vastlassen op de vierkante beugels. Ton, Thom, Martin, Lappie en Willem vormen een onverslaanbaar team. Op zijn tijd is er de broodnodige koffie en versnaperingen.
Ton maakt zich zorgen; het gaat vriezen. Hoe moet dat nu met het beton van het kunstwerk. Islotiemateriaal en zeilen zorgen er voor dat hij vannacht toch gaat slapen.

Woensdag
Weer volop drukte in de metaal werkplaats. De vierkante beugels gaan als broodjes over de toonbank.
En de hele dag wordt er geboord in de brughoofden van de nieuwe fietsbrug. Bekij hier de foto’s van het vervangen van de fietsbrug.

Donderdag
In de metaalwerkplaats is het einde in zicht. Vinden ze niet erg, die metaalbewerkers. Geweldig mooi vakwerk heb ik gezien. Trots showen Lap en Willem het eindproduct dat nu vorm begint te krijgen. Martin wil niet op de foto. “Is ie veel te bescheiden voor” , zegt zijn vrouw.

Morgen is er weer een nestkast workshop in de Wierwinde. Zelfs in de avonduren doen Lap en Willem voorbereidende werkzaamheden. Lees hier het bericht.

Ton haalt in Utrecht hekken op. Die gaan gebruikt worden om onze eigen betonwerkplaats af te schermen. Die kunstenares van ons heeft een complex kunstwerk bedacht met betonelementen in verschillende afmetingen. Dus per element gaat er gestort worden. Dat gaan wij zelf doen in een eigen beton werkplaats. Lees hier het bericht.

Vrijdag
Op vrijdagmiddag geeft het EZH nestkastenteam de laatste clinic van dit seizoen. Lees hier het bericht.
Ton is weer aan het lassen. Hij is gestart met de wapening van de opstaande elementen.

Zaterdag
De Vogelbossers zijn actief en zagen en rillen in de sneeuw.
Aan het eind van de dag maak ik een rondje en leg de open plekken in het Windbos vast in wintertooi. Mijn schoenen kraken in de sneeuw.

Zondag
Ton begint aan het schrijven van het EZH jaarverslag.
Er is nog een beetje sneeuw bijgevallen. Ik loop een rondje door de wijk. Kinderstemmen klinken uitgelaten. Sleeën van de dijk. Sneeuwpoppen en iglo’s. En overal nijvere Hoekwierders aan het sneeuwruimen. Velen van jullie maken foto’s en sturen die toe. Ik vraag Decia om er een fraaie collage van te maken. Bekijk hier de foto’s. Nog meer foto’s. Wat een prachtige dag!

Volgende week zijn er de volgende activiteiten. Als de sneeuw e.e.a. toelaat.

  • Maandag wordt er m.b.v een hoogwerker enkele bomen uit de wijk weggezaagd. Drie elzen bij het begin van de wijk, twee noten bij Ate en Anton voor de deur, twee abelen bij Chris voor het huis en tot slot een populier in het Windbos.
  • Woensdag gaat de zaagploeg het gezaagde hout opruimen. Op deze dag is er ook in de Leemwierde de opening door wethouder Ed Anker van een gereedschapscontainer. Dit t.b.v. het zelfbeheer in de Korn-, Leem- en Kimwierde.
  • Donderdag worden de amendementen besproken die zijn opgesteld om een deel van het bosje Krachtveld/Hoekwierde te behouden.
  1. Dick Groenewegen

    Ik ben erg tevreden hoe het gegaan is, sturen jullie deze tekst en foto’s ook even door aan Albeton Amsterdam Pleas?
    Groetjes Dick en Tiny.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén