www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal; week 49.

Maandag.

Nav de overlast in de Wierden deze zomer heeft de gemeente camera toezicht aangekondigd.

Beste mensen,

 Na enige technische hindernissen  is het dan zo ver. Deze week beginnen de werkzaamheden voor het tijdelijke cameratoezicht in De Wierden. Er worden 5 masten geplaatst rond het centrumgebied, welke in de loop van de week worden uitgerust met camera’s. De camera’s draaien tussen 17.00 uur en 07.00 uur en zullen live worden uitgekeken door een observant van de cameratoezichtcentrale. Bij incidenten kan er dus direct worden ingegrepen. Overigens kunnen de camera’s niet in woonkamers en prive-tuinen kijken.In de loop van de week zal er een brief in de Wierden worden verspreid. Bij deze brief zit een kaartje  waarop het gebied staat aangegeven. Dit is vrij ruim genomen, omdat overlast zich ook kan verplaatsen in de directe omgeving.

Met vriendelijke groet,

Johan Kieft. 

Gemeente Almere

Programma bureau Stad

Veiligheidsmanager Haven en Poort is.

Er hangt vorst in de lucht. En volgens een oud tuinders recept moet voor de vorst de moestuin omgespit worden. Zeker bij kleigrond. Bij voorkeur voor 1 januari. Die regel is ook voor de kindertuintjes van toepassing. Ik bel Jan van Ballast Nedam. Hij is bereid voor de kinderen een vracht mest te rijden.

Lap werkt wat bij aan de gereedschap administratie.

Verder is het met velen somberen over de dwalingen van de lokale coalitie politiek. Ik wordt er naargeestig van en hang de lampjes maar weer in de boom. Geen verlichte geesten in de coalitie, dan maar lichtjes in de Hoekwierde.

Dinsdag

Jan van Ballast Nedam laat een grote berg paardenmest bezorgen. De tuinders kunnen aan het werk.

Afbeelding 012klein

Willem ziet een kat in de boom en denkt;” die is er morgen wel uit”

Woensdag

Maar die kat zit nog steeds in de boom. Even verderop zit Jordi ook in een boom. En die weet wel raad met een bang katje.

Donderdag

AM, Rob en Bram sluiten zich weer op in hun KWAM keet en zijn nu bijna stortklaar.

DSC_5800klein

DSC_5813klein

Vrijdag.

Lap heeft de gereedschapslijst nagelopen en heeft alle cc’s gecontroleerd. Dat is nodig voor de verzekering.

Ook is hij aan het puzzelen hoe de zoutbak het beste aan de nieuwe brug bevestigd kan worden.

Ik maak de haag aan de westkant van de volkstuinen winterklaar.

Zaterdag

Hugo komt in vol ornaat voorbij. “ Hugo, nog leuke dingen gezien?”. En gelijk laat hij het eerste goudhaantje en vrouwtje goudvink zien. Na de storm zijn toch echt alle blaadjes gevallen. De iep laat traditioneel het langst zijn blaadjes vast. Maar je kijkt weer dwars door het bos heen. Als het tegen zit dan zie je daar over enkele jaren de contouren van die 8 verdiepingen hoge paal er dwars doorheen. “ Omwonenden van de Hoekwierde hebben geen last van de flat”  is de stelling van de gemeentelijke plannenmakers.

Zondag spitdag,

Mest bij de fruitbomen en met het blik op oneindig is het lekker spit weer. Er staat nog van alles op het land, peen, prei, spitskool en spruiten.

Afbeelding 011klein

Morgen eten wij boerenkool.

Afbeelding 013klein

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén