www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal; week 45.

 

Maandag

“ er liep maandag weer een mannetje van de gemeente in ons gebied” stelde Willem. Willem, dat mannetje is Eric. Ik stel hem graag aan je voor.  Eric is piloot en hij denkt in termen van landingsbanen. Dus alles moet recht!

 

Eric, Boelo en ik hebben maaidienst. Echter het gras staat in de winterstand en groeit weinig tot niet. Daarom gaan de maaiers van deze week op andere wijze het gras verfraaien. Kantjes steken. Boelo met de bladblazer, Eric met het graskantenmachientje en ik met de schep achter Eric aan. Vlak voor de koffie vraagt Bram  “ zal ik meehelpen?” Graag dus . Bram helpt mee met het afsteken van de grasranden. Aan het eind van de ochtend heeft de wijk ten westen van het doorlopende fietspad fraaie grasranden al zeggen wij het zelf. Middags nog een nabehandeling met de bosmaaier door Eric. Ik ga in het buitengebied riet en iepen opslag langs de bosrand maaien.

In de avond is er de eerste inloopavond over de bouwplannen die wij niet willen. Onze oproep aan de politiek levert de aanwezigheid van vertegenwoordigers van VVD en GL op. Met de VVD gaan wij nader in gesprek.

Woensdag

Het is de tweede inloopavond. Ook op deze avond zijn politieke vertegenwoordigers aanwezig. PVDA, D66, LA en weer iemand van de VVD. Ook van de PVDA krijgen wij de toezegging voor het hebben van een vervolgoverleg.

Thom en Elly Bogaard in de Kimwierde hebben thuis hun buurtjes Willem en Johanna, Lieneke, Martin en Glenn op bezoek. In een geanimeerd overleg,met toelichting van Ton en mij, besluit de groep de directe woonomgeving te gaan onderhouden zoals de Hoekwierde dat doet en gebruik te maken van de EZH organisatie en faciliteiten. Geweldig; meer handen, lichter werk en een mooiere en meer sociale wijk. Wij hebben echt geen nieuwbouw nodig! “ Het is belachelijk dat die gemeente maar blijft roepen dat wij in een probleemwijk wonen;, wie denken zij wel te zijn om ons dat stempel op te plakken!”.

Donderdag.

De grachtengordel spreken met elkaar af dat het riet langs de gracht deze winter blijft staan.

Vrijdag

Met Jan van de Garde van Ballast loop ik een rondje door de wijk en maak ik afspraken over het uitvlakken van het stuk oever naast de kwelsloot, het realiseren van een proef verbetering waterhuishouding op het grote veld, het verbeteren van het talud bij de steiger en nog wat dingetjes.

Lap en Ton broeden op een plannetje om zelf hanging baskets te gaan maken. Aankopen gaat boven ons budget.

Bram en Hans stemmen af over het onderhoud van de maaier.

Lap en ik ruimen de plaggen hopen op die bij het grote veld lagen en leggen een beheerpaadje voor Corrie aan.

Zaterdag

Elly Bogaard en ik bespreken het resultaat van de afspraken van jl woensdagavond met Irma en Linda van de bewonerscommissie de wierden. Elkaar informeren en nagaan hoe wij de informatie-uitwisselingen en ervaringen over en weer het beste kunnen delen.

Zondag

Een hoop regeldingen. Ton en ik zitten de nodige uurtjes achter de PC.

Wensen week 46.

Maandag is er een overlegje met de Yvonne van de gemeente; elkaar informeren en nagaan hoeveel budget er nog is.
Misschien dat de maaiploeg van de week inspiratie put uit de prestatie van Eric, Boelo en mij.
Woensdag gaat de zaagploeg enkele populieren uit de bosrand rooien.
Donderdag komt de Doegroep bij elkaar om de informatieavond van 22 november voor te bereiden. En de kerstzanggroep heeft haar eerste repetitie.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén