www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal; week 4. 20-26 januari.

 

Maandag

In de ochtend heb ik mijn periodieke werkoverleg met Ouwe. Dat overleg start op de plek van de ijsvogelwand in afbouw. Ouwe en de Kornwierders willen met zo min mogelijk ingrepen en kosten de plek er weer acceptabel uit laten zien. In de middag is er op de kindertuinen weer een echt spitteam met Linda, Kylie, Tinie en Irma. Als wij op deze wijze de komende maandagen doorgaan dan kunnen wij de kinderen allen in een geschoonde tuin laten starten.

Dinsdag

Lap loopt nog een keer de wandelroute. Hij mist twee markering palen ; bij de twee open plekken zijn ze uit de grond getrokken. Een paal vind hij elders terug. De ander moet door een nieuwe vervangen worden. Dus als je in het bos een wandelpadpaal tegenkom, geef Lap dan even een seintje. Rare wijk, die Hoekwierde. Is er een actieve zakjestrekker actief. Loopt er nu ook al een palentrekker rond! Of is het dezelfde onverlaat??Lap ziet  dat er op verschillende plekken coniferen en kerstbomen op de rillen zijn gelegd. Mensen , dat is niet de bedoeling! Het is geen gezicht en dat hout verteert bijzonder langzaam.

Woensdag

“ Plantmateriaal is in aantocht”. Dat is de melding van Jan van de Garde van Ballast Nedam. De meiden club van Elly kan het niet snel genoeg gaan. Elly, Susan, Nicolette, Johanna, Lieneke en Marion maken een pracht ontwerp. Bij een ieder van hen kun je vragen  hoe het gaat worden.

Donderdag

De KWAMmers ,AM, Bram en Rob, maken een start met de voorbereidingen voor de volgende stort ronde. Bekisting op maat maken en prutsen met de wapening. Het team is tevreden over de vorderingen.

Vrijdag

Lap doet een afvalbak leegronde. Hij is trots en blij met de aangeboden hulp van een hondenbezitter Die hondenbezitter krijgt van Lap een sleutel van de depodogbak. In de strijd tegen de zakjestrekker zijn er nu twee mensen die de zakjestrekker pogen te ontmoedigen. Heeft nog niemand een heterdaadje gezien? En weet je. Lap heeft nog een ontdekking gedaan. De paaltjestrekker heeft een paal in de kwelsloot gegooid. Niets, maar dan ook niets ontgaat Lap. Wedden dat die zakjestrekker en palentrekker een deze dagen tegen de lamp loopt. Dan komt er een schavot op het grote veld waar wij de zakjestrekker op vastbinden en dan mag een ieder gebruik maken van de inhoud van de depodogbak om te gooien. Ik loop met de kettingzaag door het windbos om gevallen takken te  verkleinen. Morgen kunnen ze dan gerild worden. De steigerplanters schonen in de ochtend het plantgebied. Ik haal  bij Jan van de Garde het plantmateriaal op voor het weekend en verder. Met twee karren vol plantmateriaal rijden Jan en ik naar de Hoekwierde.

IMGP6575klein

 IMGP6588klein

IMGP6583klein

Ik help met uitladen en help een uurtje mee met Elly , Lieneke, Johanna en Thom met het planten van de eerste ronde.

Het is prettig dat jullie altijd enthousiast reageren op de oproep voor de wijkwerkochtend. Meestal is de boodschap kort en krachtig. “ Ik ben er bij” of “ ik ben deze keer niet van de partij”. Deze ronde krijg ik de volgende twee berichten die ik jullie niet wil onthouden;” Ben van de partij, geen werkvoorkeur, geef maar aan waar ik moet staan.(oh ja, toch voorkeur: “takken rillen” in een zonnig,warm bos;in Suriname of zo!?” en “ Ik heb je verzoek voor akkoord voorgelegd aan de wwh. Zojuist heb ik vernomen dat zij geen reden ziet om het verzoek af te wijzen hetgeen betekent dat wij ons op de aangegeven tijd en locatie zullen melden teneinde een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan het beheer van het windbos.”. Wie o wie zijn dit?
Zaterdag

Er is een conferentie over zelfbeheer in Almere in de Kemphaan. Ton heeft die georganiseerd. Bram en Willem zijn mede onze vertegenwoordigers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lap is op het laatste moment verhinderd. Een hele dag kletsen over zelfbeheer. Willem doet de groep een voorstel; ‘ je moet niet zo veel kleppen over zelfbeheer, je moet het gewoon doen, kom de volgende wijkwerkochtend maar meehelpen”.

De eerste wijkwerkochtend van 2014 kent 21 deelnemers. En er zijn activiteiten op twee fronten voor twee hardwerkende ploegen. De steigeraars en de windbossers verzorgen veel plant,spit, zaag en rilwerk. Er is koffie van Rob

Afbeelding 131klein

en soep van Paula.

Afbeelding 138klein

Zondag

Arjen en ik kunnen het niet laten en lopen weer met trap en kettingzaag door het wilgenbos om hier en daar gescheurde takken uit bomen weg te halen en weg te zagen. Overal bloeien er sneeuwklokjes en de mezen en vinken maken broedse geluiden. Van Willem en Ton hoor ik enthousiaste verhalen over de conferentie gisteren. “ Hooessaaah”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén